Η Πύλη του κτήματος Γεωργιάδη!



Το διοικητικό συμβούλιο του  Πολιτιστικού  Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Κρήνης << Η Αγία Παρασκευή>>  εκτός των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσει, δέχεται  συχνά πυκνά  ,υποδείξεις  και προτάσεις  από μέλη και μη και  για διάφορα άλλα θέματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του, καθώς και παροτρύνσεις για μεταφορά τους  στους αρμόδιους φορείς.
Τα περισσότερα από αυτά αφορούν έργα και παρεμβάσεις που κατά γενική παραδοχή θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα κάνουν ποιο ανθρώπινη την συνοικία μας.
Βέβαια κάποια από αυτά είναι εφικτά και υλοποιήσιμα και κάποια δύσκολα έως πολύ δύσκολα να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.
Ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος υποχρεούται  να επεξεργάζεται και να επιδιώκει  να προωθηθούν προς τις αρμόδιες αρχές, υποδείξεις και προτάσεις που κατά κύριο λόγο  αφορούν  τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου.
Μία από αυτές  που θεωρούμε  ότι ανήκουν στα εφικτά έργα, αφορά την Πύλη του κτήματος Γεωργιάδη!!!
Η πύλη του κτήματος Γεωργιάδη είναι  ένα απομεινάρι μιας άλλης εποχής που ορθώς έπραξε η τότε δημοτική αρχή και  την διατήρησε για να θυμίζει σε όλους τους παλιότερους το τι  προϋπήρχε στην συνοικία μας όταν την κατοίκησαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας!
Το κτίσμα βρίσκεται στην συμβολή της Πλατείας Ύδρας με την Κουντουριώτου.
Για τους μη Κρηνιώτες και για τους νεότερους,  ίσως να μην έχει καμία αξία. Για όσους όμως μεγάλωσαν περνώντας καθημερινά έξω από την επιβλητική σιδηρόφρακτη αυτή πόρτα, έχει μεγάλη συναισθηματική και ιστορική αξία και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προνοητικότητα αυτών που το σκέφτηκαν.


Ίσως θα πρέπει να  εξετάσουμε  την πιθανότητα συντήρησης του κτίσματος αυτού και γιατί όχι την ανάδειξη του. Με τον κατάλληλο φωτισμό  και την σωστή αναπαλαίωση του θα δώσει το χρώμα που λείπει  στην πλατεία  Ύδρας  η οποία δικαιωματικά αλλά και γεωγραφικά  θεωρείται το κέντρο της  Νέας Κρήνης. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Παρ όλα αυτά ο εξωτερικός φωτισμός πιστεύουμε ότι δεν αποτελεί  νομική τροχοπέδη, ίσως και  η συντήρηση του εάν επικαλεσθούμε λόγους ασφάλειας των πολιτών και καλαισθησίας.
Θα μπορούσε να αντιπροτείνει κάποιος  να αναδειχθούν πρώτα τα διατηρητέα που βρίσκονται στο παραλιακό μας μέτωπο. Λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ, αλλά εκεί  ίσως υπάρχουν  τεράστια εμπόδια, εκτός του  ιδιοκτησιακού, όπως απαλλοτριώσεις, υψηλό κόστος επιδιόρθωσης, δικαστικές εκκρεμότητες  κ.τ.λ.π
Η συντήρηση της πύλης του κτήματος Γεωργιαδη δεν απαιτεί υψηλά κονδύλια, το δε κόστος του νυχτερινού φωτισμού πιστεύουμε ότι δεν θα είναι σοβαρός λόγος για την μη υλοποίηση  της πρότασης.
Σε συνδυασμό δε με την αναβάθμιση του πάρκου Ούλοφ Πάλμε, και την υποβοήθηση του φωτισμού του πάρκου Γεωργιάδη από το Ούλοφ Πάλμε, εφ όσον γίνει διαμόρφωση του χώρου( αποχωμάτωση κ.λ.π) θα αλλάξει κατά την ταπεινή μας γνώμη  προς το καλύτερο όλη η περιοχή και θα αυξηθεί η επισκεψημότητα.
           Ζητάμε το αυτονόητο! Να αξιοποιήσουμε  και να προβάλλουμε με ελάχιστο κόστος, κάθε τι που θα ομορφύνει την συνοικία μας, που πιθανόν να βοηθήσει τους επαγγελματίες να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, οι όποιοι με τη σειρά τους να φροντίσουν να βελτιώσουν την εξωτερική εικόνα των επιχειρήσεων τους.
 Ίσως ακούγονται λίγο ρομαντικά όλα τα παραπάνω και ανεφάρμοστα. Ίσως να τα θεωρήσει κάποιος  λόγια του αέρα. Κάποιος μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν ακούγοντας την πρόταση  βιάστηκε να ειρωνευτεί  λέγοντας <<ναι… ναι… έγιναν όλα τα άλλα και αυτό μας έλειπε…>> και μάλιστα φωναχτά να τον ακούσουν και άλλοι.  


Δεν θα διαφωνήσουμε μαζί του. Μπορεί και να κάνουμε λάθος! Φιλοσοφία μας είναι ότι  αλάθητος είναι αυτός που δεν τολμά και δεν κάνει τίποτα. Καλύτερα  να κάνεις δέκα ενέργειες και ας κάνεις και ένα-δύο λάθη, παρά καμία ενέργεια με μηδέν λάθη.
  Εμείς σαν σύλλογος  θα μεταφέρουμε στους αρμόδιους φορείς προτάσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής του συνόλου των κατοίκων της συνοικίας μας ,χωρίς υπερβολές ,λαμβάνοντας υπόψη  την παρούσα οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας, που επηρεάζει και κατ επέκταση τον δήμο μας.
Από εκεί και μετά   τα θεσμικά όργανα που   θα αξιολογήσουν τις προτάσεις αυτές  και θα πάρουν τις ανάλογες αποφάσεις, είτε θετικές είτε αρνητικές.
Ευχόμαστε να τύχει της ανάλογης προσοχής η πρόταση μας.

Παναγιώτης Τσαμπαρλής

Πρόεδρος Δ.Σ

Σχόλια