ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  
Ξένοι επενδυτές δείχνουν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για να αγοράσουν ακίνητα στη χώρα μας, στο πλαίσιο του προγράμματος  Χρυσή Βίζα που παρέχει άδειες παραμονής σε όσους επενδυτές από χώρες εκτός ΕΕ αγοράσουν ακίνητα από 250.000 Ευρώ και πάνω.
Πρός το παρόν  το ποσό είναι της τάξης του 1.1 δισ. ευρώ. Εντύπωση προκάλεσε η περίπτωση Κινέζου, ο οποίος αγόρασε εκατό διαμερίσματα στην περιοχή των Εξαρχείων και στη συνέχεια τα πούλησε σε ξένο επενδυτή, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ετοιμάζει νέα αγορά ώστε να αποκτήσει περισσότερα από 100 διαμερίσματα στην ίδια περιοχή. 
Μέσα στο 2017 έχουν πάρει άδειες παραμονής 464 νέοι επενδυτές.  Οι χώρες προέλευσης των επενδυτών κατά κύριο λόγο είναι η Κίνα που έρχεται πρώτη, δεύτερη η Ρωσία, ενώ ακολουθεί η Τουρκία. 
Σήμερα οι ξένοι ψάχνουν περισσότερο να αποκτήσουν ακίνητο στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολουθούν τα Νότια Προάστια της Αθήνας και η υπόλοιπη Μακεδονία αλλά και η Θράκη. Μεγάλη αύξηση του ενδιαφέροντος καταγράφεται επίσης για την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου. 
Τα ακριβότερα ακίνητα στη Χαλκιδική προτιμούν Ρώσοι και  Βούλγαροι οι οποίοι τα χτυπούν σε υψηλότερες τιμές για την αποκτησή τους.
Να αναφερθεί και η περίπτωση των Τούρκων, οι οποίοι προτιμούν ιδιαίτερα περιοχές της Ροδόπης.

Σχόλια