ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!

Πρώην και νυν βουλευτές με δικαστική απόφαση θα πάρουν πάνω από 15 εκατ. ευρώ αναδρομικά και το ποσό μπορεί να φτάσει και στα 50 εκατ. ευρώ, εφόσον εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές  που έχουν ασκηθεί και υπερβαίνουν τις 160, από συνταξιοδοτηθέντες βουλευτές ή και μέλη των οικογενειών τους αν οι ίδιοι έχουν αποβιώσει. Το ποσό αυτό είναι εκτός προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τον << Ελεύθερο Τύπο >> η  κυβέρνηση  έχει ψηφίσει τη σχετική διάταξη για την επιστροφή των αναδρομικών (άρθρο 23 παράγραφος 4β και 4γ του νόμου Κατρούγκαλου). Σε αυτόν το νόμο ψήφισε συγχρόνως και τις μειώσεις συντάξεων και ΕΚΑΣ !!
Μέσα στις προσφυγές των βουλευτών και του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος  διεκδικεί ποσόν της τάξης των 250.000 ευρώ.

Η διάρκεια επιστροφής των αναδρομικών μπορεί να εκτείνεται ως και τα 5 έτη, αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταβάλλεται το ποσό των αναδρομικών σε ποσοστιαία αναλογία επί της συνολικού δικαιούμενου ποσού, δηλαδή τον πρώτο χρόνο να δοθεί το 20% των αναδρομικών, το δεύτερο χρόνο άλλο ένα 20% κ.ο.κ., ώστε μέσα σε μια 5ετία να έχουν δοθεί όλα τα αναδρομικά.

 Η κυβέρνηση  από τη στιγμή που ενέταξε στο νόμο Κατρούγκαλου τη διάταξη του άρθρου 23 παράγραφος 4, είναι υποχρεωμένη να την εφαρμόσει διότι αφορά συνταξιοδοτική διάταξη του Δημοσίου που κατά την πάγια νομολογία και τη θέση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι υποχρεωτικά εκτελεστή, όταν βγαίνουν οι δικαστικές αποφάσεις.

Για κάθε μήνα που δεν εφαρμόζεται η απόφαση των αναδρομικών η τριμελής επιτροπή του Ελεγκτικού Συνεδρίου μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο 3.000 ευρώ στο Δημόσιο, εφόσον το ζητήσει αυτός που δικαιώνεται.


Σχόλια