ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ...... ΚΑΝΕΝΑ ??


Από σήμερα ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων. Οι τράπεζες ξεπουλούν ακίνητα με ηλεκτρονική δημοπρασία τρεις φορές την εβδομάδα.

Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από το πρωί 10:00 - 14:00 και το απόγευμα 14:00 - 18:00. 

Έχουν ζητηθεί διαδικασίες εξπρές και γρήγορες εκτελέσεις χωρίς  καμμία χρονοτριβή.

Σε πρώτη φάση θα βγουν στο σφυρί 5.000 ακίνητα, έως το τέλος του 1997.

Αυτοί που επιχαίρουν είναι οι δανειστές, θεωρώντας ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αποτελέσουν σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και στην αλλαγή του κλίματος ως προς τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας.
Ειδική σε θέματα κόκκινων δανείων η Αριάδνη Νούκα, επισημαίνει: Πλέον μ’ ένα απλό κουμπί, με πρόσβαση στο Διαδίκτυο, θα συμμετέχουν στη διαδικασία πλειστηριασμών και πολλοί ενδιαφερόμενοι από το εξωτερικό αλλάζοντας όλα όσα γνωρίζαμε.

Θα πρέπει εντός 15 ημερών από την κατάσχεση να δρομολογείται χωρίς άλλη χρονοτριβή ο πλειστηριασμός και μόλις πέντε ημέρες μετά από αυτόν θα πρέπει  να αποδίδεται το περιουσιακό στοιχείο στον υπερθεματιστή, στην περίπτωση που πρόκειται για κινητό περιουσιακό στοιχείο. Εάν  πρόκειται για ακίνητο, τότε η προθεσμία ανέρχεται στις 12 ημέρες.
Κάθε υποψήφιος πλειοδότης θα πρέπει να δηλώσει τη συμμετοχή του στον  πλειστηριασμό που τον ενδιαφέρει αφού αποδώσει  ως εγγύηση το 1/3 της τιμής της πρώτης προσφοράς. Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός θα είναι ανοικτού τύπου. 

Η προστασία της στέγης κατοχυρώνεται μόνο μέσω της ένταξης στον νόμο Κατσέλη μέχρι το 2018. 

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει εκφράσει φόβους και αμφιβολίες για το θέμα. Ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, σε δηλώσεις του και για να κατευνάσει τα πνεύματα είπε ότι το 97% όσων έχουν κόκκινο δάνειο που αφορά πρώτη κατοικία προστατεύονται και θα συνεχίσουν να προστατεύονται και συνέχισε ότι τα περισσότερα ακίνητα που θα βγουν σε πλειστηριασμό πιθανότατα θα αφορούν εμπορικά καταστήματα. 

Τα κόκκινα δάνεια ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότερα από 100.000 αφορούν πρώτη κατοικία. 



Σχόλια