ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ.....

 

Πόσες xιλιάδες άραγε καταναλωτές μολύνθηκαν απο Ολλανδικά και Γερμανικά λουκάνικα με ηπατίτιδα Ε απο τον Αύγουστο, αφού απο τότε γνώριζαν οι αρμόδιοι αλλά δεν έγινε καμμία επίσημη ανακοίνωση ??

Από τον Αύγουστο ο οργανισμός Υγείας της Αγγλίας έκρουσε  τον κώδωνα του κινδύνου καθώς εντοπίσθηκε σε 60 ασθενείς το στέλεχος ΗEV G3-2 της Ηπατίτιδας που είχαν καταναλώσει το συγκεκριμένο είδος λουκάνικου.
Ο ιός μολύνει χοίρους στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ολλανδία και τη Γερμανία, ο οποίος είναι ανθεκτικός και μετά το θάνατο του ζώου. Ο ιός αυτός μπορεί να προκαλέσει κίρρωση του ήπατος και βλάβες στα νεύρα.
Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας ανέφερε ότι όσοι έχουν μολυνθεί αγόρασαν μια συγκεκριμένη μάρκα λουκάνικων, από ένα συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ. Τα λουκάνικα προέρχονταν από Ολλανδία και Γερμανία.
Τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας δεν ανέφεραν καν το όνομα της αλυσίδας. Γεγονός που έθεσε σε μεγάλο κίνδυνο χιλιάδες καταναλωτές αφού δεν γνώριζαν τι έπρεπε να αποφύγουν.

Το πρωτοφανές διατροφικό σκάνδαλο προσλαμβάνει διαστάσεις και έχει παγώσει ολόκληρη την Ευρώπη. Οι ειδικοί  μιλούν για την πιθανότητα να έχουν ήδη μολυνθεί 300 χιλιάδες πολίτες από την άκρως επικίνδυνη ηπατίτιδα Ε που οδηγεί ακόμα και στο θάνατο.
Φορέας του Ιού Γερμανικά αλλά και Ολλανδικά λουκάνικα τα οποία πωλούνταν στην μεγάλη αλυσίδα TESCO. 
Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν σημάνει συναγερμό για να δουν που έχουν πουληθεί τα λουκάνικα αυτά.
Σοκαριστικά  είναι τα όσα μπορεί να προκαλέσει ο εν λόγω ιός: Κίρρωση του ήπατος, ηπατική ανεπάρκεια, νευρολογικές βλάβες, ακόμη και  θάνατο. Να σημειωθεί ότι στα συμπτώματα περιλαμβάνονται η γρίπη, ο πυρετός, ο εμετός και το κιτρίνισμα του δέρματος. 
Σύμφωνα με την Foodlog, η ηπατίτιδα Ε ανιχνεύθηκε στο 80% των λουκάνικων που πωλούνται στην Ολλανδία. 
Το γεγονός αυτό αποτελεί δεύτερο πλήγμα για την Ολλανδία, ύστερα από το ξέσπασμα του σκανδάλου με τα μολυσμένα αυγά από το εντομοκτόνο Fipronil.

Σχόλια