Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΟΚ

 

Αποσύρθηκε η τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης   μετά από απαίτηση Καμμένου. Θα επανακατατεθεί σε 10 μέρες.

Με αφορμή τη κατάθεση που αφορά στην υιοθέτηση αποφάσεων από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και συνδέεται με αντίθετες αποφάσεις του Αρείου Πάγου περί αναγνώρισης σωματείου Τουρκικής μειονότητας στην Ξάνθη και δεν θα ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ, ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη ξεκαθάρισαν πως από εδώ και πέρα δεν πρόκειται να ξαναψηφίσουν οτιδήποτε δεν θα έχει τη κυβερνητική πλειοψηφία ανεξάρτητα αν συμφωνούν επί της αρχής ή όχι.  Ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας δήλωσε πως το κόμμα του δε θα νομιμοποιήσει τη Κυβερνητική διαφωνία και ανισορροπία.

Δεν θα δώσουμε άλλοθι στην έλλειψη δεδηλωμένης στη ψήφιση νομοσχεδίων ανεξαρτήτως άρθρων. Αν δεν έχετε την απαιτούμενη πλειοψηφία δε θα βρείτε τη δική μας ψήφο, δήλωσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, είπε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ότι δεν θα ψηφίσει τη διάταξη.
Παρακαλώ τον υπουργό να το ξαναδεί. Έχουμε ευαισθησία σε αυτά τα θέματα κάνουμε παράκληση αγάπης στον υπουργό. Η κυβέρνηση δε θα πέσει δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, δήλωσε από τη πλευρά των ΑΝΕΛ ο Θ. Παπαχριστόπουλος και συνέχισε λέγοντας: Είναι σεβαστή η άποψη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά θα επιτρέψετε να πω ότι δεν είναι αξιόπιστη επιλογή. Είναι παιδικό παιχνίδι.

Σχόλια