ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ ΙΜΑΜΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει οι επαφές και οι συνομιλίες ενός αυτοπροσδιοριζόμενου ιμάμη απο το Μπαγκλαντές. << Κοιτάξτε πως ντύνονται οι γυναίκες τους και πως διασκεδάζουν και θα καταλάβετε γιατί είναι αμαρτωλοί. Είναι πνιγμένοι στην αμαρτία >>, έλεγε. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον συγκεκριμένο άνδρα, ηλικίας περίπου 30 χρόνων, καθώς δεν είχε έγγραφα παραμονής του στη χώρα και αναμένεται να απελαθεί. Σύμφωνα με το CNN Greece συνολικά προσήχθησαν πέντε άτομα, τα οποία είχαν μετατρέψει μια αποθήκη σε άτυπο χώρο λατρείας. Η πληροφορία που είχε μάλιστα η διεύθυνση πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ. και διαβιβάστηκε στις αρμόδιες αρχές, ήταν ότι ενδεχομένως τα συγκεκριμένα άτομα να έφταναν στο σημείο να κάνουν και παρατηρήσεις σε γυναίκες που κυκλοφορούσαν στην Αθήνα χωρίς τους ισλαμικούς αυστηρούς κώδικες ντυσίματος και συμπεριφοράς.
Όπως προέκυψε τα άλλα τέσσερα άτομα - επίσης από το Μπαγκλαντές – εξετάστηκαν από τις αρχές και στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθερα.
 Οι αρμόδιες Ελληνικές αρχές, έχουν σαφή εικόνα για τα τρία άτυπα τζάμια. Πρόκειται για οικήματα που τα επισκέπτονται κάθε εβδομάδα 80 έως 100 μουσουλμάνοι.
Η εντολή που έχει δοθεί από την Κατεχάκη είναι να χρησιμοποιηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα παρακολούθησης τελευταίας τεχνολογίας και να υπάρχει καθημερινή αναφορά για το ποια είναι αυτά τα άτομα, τι συζητήσεις γίνονται μεταξύ τους, που διαμένουν και με ποιούς έρχονται σε επαφή.
Να σημειωθεί επίσης ότι οι αρμόδιοι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την επίσημη μουσουλμανική κοινότητα για διασταύρωση πληροφοριών.

Σχόλια