ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΡΑΜΑ.




Η πιο μεγάλη φωτιά αυτή την ώρα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής στην περιοχή Μόλα Καλύβα, όπου οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπίτια. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και συνεχίζει καίγοντας εκτάσεις πευκοδάσους. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο σπίτια υπέστησαν ζημιές. Πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει ολόκληρη την περιοχή και είναι ορατοί από μεγάλη ακτίνα.

Πύρινο μέτωπο και στη Δράμα, στην περιοχή Μοναστηράκι. Τά μέτωπα είναι  πολλά σε δύσβατη ορεινή περιοχή.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι και σύντομα πήρε διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, Η άμεση κινητοποίηση των μονάδων πυρόσβεσης, επικεντρώνει τις προσπάθειες στο μέτωπο προς τον οικισμό Καλλίφυτου, ενώ ένα νέο μέτωπο εκδηλώθηκε πριν λίγο στον ΧΑΔΑ Δράμας. Δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο με διαρκείς ρίψεις νερού συνέδραμαν στίς δυνάμεις που μάχονται με τις φλόγες απο ξηράς, μέχρι που έπεσε η νύχτα. Οι τοπικές αρχές απηύθυναν έκκληση στο Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας για ενίσχυση των μέσων πυρόσβεσης. 

 Στις Σέρρες ζημιές υπέστη εστιατόριο και εκκενώθηκε ξενοδοχείο,  σε δασική περιοχή του δήμου Σιντικής, όπου επιχειρούν χερσαίες δυνάμεις, αποτελούμενες από 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

 






Σχόλια