ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.... ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Ισως και εβδομάδες να διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία. Το ιστορικά χαμηλά ποσοστά που συγκέντρωσε η Χριστιανική Συμμαχία αλλά και οι Σοσιαλδημοκράτες σε συνδυασμό με την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος, δείχνουν την δυσκολία που θα υπάρξει την επόμενη μέρα.
 Η συμμετοχή στην εκλογική μάχη ξεπέρασε το 75%. Το νέο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα απαρτίζεται από 700 βουλευτές.
Πάνω από 1 εκατομμύριο Γερμανοί, που είχαν ψηφίσει τους Χριστιανοδημοκράτες το 2013, προτίμησαν το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία.
Είναι γεγονός το ότι πρόσφυγες και μετανάστες και ο φόβος μπροστά στις μεγάλες αλλαγές για  αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας και τη σταδιακή ισλαμοποίηση της χώρας έπαιξαν μέγιστο ρόλο στην εκλογική αναμέτρηση.
Πολιτικοί αναλυτές αναφέρονται και στα λάθη της Μέρκελ στην επικοινωνιακή τακτική της κατά την  διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Απέφυγε να θίξει τα σοβαρά ζητήματα, όπως οι  συμβιβασμοί με τον Εμμανουέλ Μακρόν.
Γράφει η Le Figaro: Η Γερμανίδα καγκελάριος θα πρέπει να συγκυβερνήσει με τους Φιλελεύθερους του FDP, οι οποίοι αρνούνται κάθε οικονομική ευελιξία στην Ευρώπη. Για τον Μακρόν, το όνειρο μιας νέας Ευρώπης απομακρύνεται........ Αλλά το όνειρο του Εμανουέλ Μακρόν για μια Γερμανία πιο αλληλέγγυα κατέρρευσε αναμφίβολα το βράδυ των Γερμανικών εκλογών. Οι μελλοντικοί εταίροι της Μέρκελ δεν θα το επιτρέψουν. Η καγκελάριος θα παραμείνει μια σιδηρά καγκελάριος, διαφυλάττοντας μόνο τα συμφέροντα των Γερμανών
Αλλά και η αριστερά απέτυχε. Έχασε 5 μονάδες και πέφτοντας στο 20%, 7 μονάδες μπροστά από το AfD, το SPD έκανε το χειρότεροαπο την ίδρυσή του.
Το αριστερό κόμμα Die Linke με 9% (+0,4%) δεν μπόρεσε να επωφεληθεί από την κατάρρευση των Σοσιαλδημοκρατών.








Σχόλια

  1. Τα αποτελεσματα των εκλογων στην Γερμανια μονο εκπληξι δεν ειναι. Ειναι ενα φυσιολογικο αποτελεσμα το οποιο δεν θελουν το κατεστημενο και οι παρεκουντες τους, να το καταλαβουν και να το αντιληφτουν, γιατι τους χαλαει τα σχεδια. Εδω και χρονια η φτωχεια που μαστηζει την Ευρωπη και η ανεξεληκτη εισρωη ανθρωπων απο ολα τα μυκη και πλατοι του κοσμου, οι λεγομενοι λαθρομεταναστες, παραλληλα με τον ερχομο μαζι τους και ολων των τρομοκρατηκων στοιχειων απο Αφρικη και Ασια, εχει δημιουργησει ενα κλημα τρομοκρατιας και φοβου σε ολους τους Ευρωπαιους, και για να βρουνε προστασια πανε Ο Λ Ο Ι τους προς τα δεξια, για να βαλουν φραγμο στον τρομο που τους εχει κυριεψει. Το Ελλας Ελληνων Χριστιανων, υσχηει και για τον Γαλλο, και για τον Αγγλο (που την εκανε με ελαφρα πηδηματακια απο την Ε.Ο.Κ) και για τον Γερμανο. Αξιοπρεπη δουλεια, ασφαλεια, και μια καλη ζωη θελει ο καθενας μας. Τιποτα αλλο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου