ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ.....Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ....

ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟ ΤΟ <<ΠΑΡΑΘΥΡΟ>>??

Η επίμαχη διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις, τροποποιεί το άρθρο 758 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Έτσι  ανοίγει νομικά ο δρόμος για τα σχέδια της Τουρκίας  με τον προσδιορισμό Τουρκικός ή Τουρκική.
Η κυβέρνηση με φωτογραφική τροπολογία, θέλει να δώσει τη δικονομική δυνατότητα στους νομικούς παραστάτες της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, να καταθέσουν εκ νέου προσφυγή για την οριστική αναγνώριση της απόφασης του ΕΔΑΔ.
Εάν περάσει αυτή η τροπολογία αύριο από τη Βουλή, ανοίγει τον δρόμο για την νομική αναγνώριση όλων των παράνομων μέχρι σήμερα μειονοτικών συλλόγων στη Θράκη. 
 Ο Αρειος Πάγος έχει αποφασίσει αμετάκλητα τη διάλυσή της Ένωσης, καθώς λειτουργεί υπογείως για να αμφισβητηθεί η Συνθήκη της Λωζάννης ώστε η μειονότητα των Ελλήνων μουσουλμάνων να μην αναγνωρίζεται ως θρησκευτική, αλλά ως Τουρκική
Νομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν τη ρύθμιση εθνικά επιπόλαιη και επισημαίνουν ότι υποχρεώνει το ανώτατο δικαστήριο να μπαίνει στη διαδικασία ακόμα και ανατροπής παλαιότερων αποφάσεων, θεωρώντας «αμελλητί» τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως νέο στοιχείο που πρέπει να εξεταστεί, ακόμα κι αν αμφισβητούνται πάγιες εθνικές θέσεις ή διεθνείς συμβάσεις όπως της Λωζάννης.

Σχόλια