ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΝΕΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Β. ΚΟΡΕΑ


Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, νό πύραυλο εκτόξευσε σήμερα τα ξημερώματα η Β. Κορέα, ως απάντηση στις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την περιοχή Σουνάν, κοντά στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ και πέρασε με κατεύθυνση ανατολικά πάνω από την Ιαπωνία.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ν. Κορέας, ο πύραυλος διένυσε απόσταση περίπου 3.700 χλμ. και έφθασε σε μέγιστο υψόμετρο 770 χλμ., δηλαδή πιο μακριά και πιο ψηλά από τον Hwasong-12 ο οποίος είχε εκτοξευθεί στα τέλη Αυγούστου και είχε επίσης περάσει πάνω από την Ιαπωνία.
Μετά το νέο συμβάν, ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον απαίτησε η Κίνα και η Ρωσία να αναλάβουν άμεσα δράση, από μόνες τους, εναντίον της Β. Κορέας.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Νοτιοκορεάτικης προεδρίας Παρκ Σου-χιούν κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών: Ο πρόεδρος Μουν διέταξε αξιωματούχους να αναλύσουν εκτενώς και να προετοιμαστούν για νέες δυνητικές βορειοκορεατικές απειλές, όπως επιθέσεις με ηλεκτρομαγνητικό παλμό και βιοχημικά όπλα
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε επισήμανε ότι οι νέες κυρώσεις του ΟΗΕ σε βάρος της Βόρειας Κορέας πρέπει να εφαρμοστούν κατά γράμμα, ενώ τόνισε πως ενέργειες όπως η σημερινή απειλούν την παγκόσμια ειρήνη.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκλήθηκε εκτάκτως για σήμερα Παρασκευή στις 22.00 ώρα Ελλάδος.

Σχόλια