ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΙΡΜΑ


Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Πριν την Φλόριντα, ο τυφώνας Ίρμα προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στην κεντρική και την ανατολική Κούβα, χτυπώντας το νησί με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα πάνω από 200 χιλιόμετρα την ώρα. Τα κύματα έφθασαν σε ύψος οκτώ μέτρων.

Το μάτι του τυφώνα σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του από την Καραϊβική. Και τώρα βρίσκεται στη Φλόριντα. Ο πλέον ισχυρός τυφώνας που έχει καταγραφεί ποτέ στα ανοιχτά του Κόλπου του Μεξικού και στην Καραϊβική. Τυφώνας κατηγορίας 5, με ανέμους ταχύτητας 290 χλμ την ώρα, 37 ώρες συνολικά. 

70.000 άνθρωποι φιλοξενούνται σε καταφύγια. Ο τυφώνας κινείται βόρεια-βορειοδυτικά στη Φλόριντα. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η ανακοίνωση της Αστυνομικής διεύθυνσης της Dade County, με την οποία γίνεται γνωστό ότι αποσύρονται όλες οι μονάδες και οι αστυνομικοί από τους δρόμους, για την ασφάλειά τους. Όπως έγινε γνωστό, μετακινήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένα καταφύγια.
Η ανακοίνωση απο την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία του Κι Γουέστ απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους: Οι άνεμοι αναμένεται να γίνουν πολύ επικίνδυνοι.Εάν είναι ήρεμοι, είστε στο μάτι. Μείνετε μέσα. Οι άνεμοι θα γυρίσουν δραματικά και θα γίνουν πολύ επικίνδυνοι. Μείνετε  μέσα
Σε επιφυλακή για τον Ίρμα έχουν τεθεί το μεγαλύτερο μέρος της Τζόρτζια, ανάμεσα τους και η Ατλάντα.

Στις 21.00 ώρα Ελλάδας, η Ίρμα βρισκόταν σε απόσταση 55 χιλιομέτρων νότια του Ναπλς, στις δυτικές ακτές της Φλόριντα. 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο τυφώνας υποβαθμίστηκε τουλάχιστον μία κατηγορία,  παραμένει όμως εξαιρετικά επικίνδυνος, καθώς μετακινείται κατά μήκος των δυτικών ακτών της Φλόριντας, όπως προειδοποιούν οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι, σύμφωνα με τους οποίους τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα προκαλέσουν τεράστια θαλάσσια κύματα προξενώντας εκτεταμένες καταστροφές στις παράκτιες περιοχές.
 Ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Ρικ Σκοτ, δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος για τις δυτικές ακτές, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει υποσχεθεί να διαθέσει οτιδήποτε χρειαστεί.

Σχόλια