ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ISIS ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ

Προβληματισμός στις Μυστικές Υπηρεσίες των Ευρωπαϊκών κρατών λόγω της κατάστασης στα Βαλκάνια, έπειτα από τις ήττες που έχει υποστεί το Ισλαμικό Κράτος σε Συρία και Ιράκ.
Όπως αναφέρει το newsit.gr, τουλάχιστον 1.500 Βαλκάνιοι μαχητές τους ISIS έχουν επιστρέψει στις πατρογονικές τους εστίες, σε Κόσοβο, Αλβανία και Βοσνία Ερζεγοβίνη, με αποτέλεσμα το μέλλον και η αντίδραση αυτών των φανατικών του Ισλάμ να είναι μη προβλέψιμη.
Oι απειλές εναντίον του Πάπα Φρασκίσκου και την Ρώμη, έχουν φέρει κόκκινο  συναγερμό.
Έχει μάλιστα ζητηθεί από τα συνεργαζόμενα κράτη που έχουν πρόβλημα με πολίτες τους που πολέμησαν για λογαριασμό του ISIS και επέστρεψαν, να ενημερώνουν άμεσα για οποιαδήποτε κίνηση τους, αλλά έχουν ζητηθεί και αναλυτικοί κατάλογοι με στοιχεία και φωτογραφίες των συγκεκριμένων τζιχαντιστών.
Η κατάσταση είναι επικίνδυνη, αφού ολόκληρα χωριά στο Κόσοβο και την Βοσνία Ερζεγοβίνη, θεωρούνται πλέον απαγορευμένη ζώνη γιατί πολλοί απο τους κατοίκους τους βρέθηκαν στα χαρακώματα τις Ράκας και τις Μοσούλης και τώρα επιστρέφουν στα σπίτια τους προκειμένου να γλιτώσουν απο την ορμή των στρατευμάτων του Άσαντ, των Κούρδων μαχητών και του στρατού του Ιράκ.
Οι περισσότεροι πάντως από αυτούς  που επέστρεψαν στον τόπο τους, έχουν χαρτογραφηθεί από τις Ευρωπαϊκές Μυστικές Υπηρεσίες οι οποίες έχουν συγκεντρώσει στοιχεία γύρω απο τη δράση τους.

Σχόλια