ΕΛΛΗΝΑΣ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ??

Σύμφωνα με την εφημερίδα των Συντακτών η Ελληνική κυβέρνηση ζητάει την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή από την Παγκόσμια Τράπεζα, εξαιτίας της αρνητικής στάσης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το αίτημα της Ελλάδας για χορήγηση δανείου ύψους 3 δισ. ευρώ από την εν λόγω Τράπεζα. Ο ίδιος αρνείται να αποχωρήσει και φέρεται να υποστηρίζει πως η σύμβασή του με την Παγκόσμια Τράπεζα είναι αορίστου χρόνου. Το 2013 ο Χρήστος Παπουτσής είχε διοριστεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο με τον όρο να μην μπορεί η επόμενη κυβέρνηση να τον ανακαλέσει.
Όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2016. Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και του Χρήστου Παπουτσή. Ο κ. Παπαδημητρίου είχε ενημερώσει τον κ. Παπουτσή σχετικά με το αίτημα για ένα τέτοιο δάνειο. Ο πρώην υπουργός υπήρξε αρνητικός, αναφέροντας ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό ένα τέτοιο αίτημα από την Παγκόσμια Τράπεζα.
Η επόμενη παράσταση έγινε στην Ουάσινγκτον. Εκεί πραγματοποιήθηκε  συνάντηση στην έδρα της Παγκόσμιας Τράπεζας μεταξύ Παπαδημητρίου και Παπουτσή. Ο κ. Παπαδημητρίου συνάντησε μεταξύ άλλων τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας και έναν από τους ισχυρότερους παράγοντες διεθνώς, τον Τζιμ Κιμ, τον οποίο γνωρίζει χρόνια, και τον αντιπρόεδρο Σίριλ Μούλερ. Στην συνάντηση αυτή παρών και ο Χρήστος Παπουτσής.
Όταν ο κ. Παπαδημητρίου έθεσε το αίτημα προς τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, συνάντησε ένα θετικό κλίμα, ώστε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις. Ακολούθησαν νέες συναντήσεις του κ. Παπαδημητρίου στην Αθήνα με άλλους εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας, χωρίς καμία όμως συνεισφορά σχετικά με το θέμα του δανείου απο τον Χρήστο Παπουτσή, με αποτέλεσμα το δάνειο να μην δοθεί στην Ελλάδα.
Η εφημερίδα των Συντακτών επικοινώνησε με τον Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

 

Σχόλια


  1. Δηλαδή, εάν δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις, τι θα έπρεπε να κάνει ο άνθρωπος, να παρανομησει σε βάρος του εργοδότη του και να κάνει το χατήρι των λαμογιων. Πότε θα συνέλθουμε και θα γίνουμε σωστοί και πρακτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου