ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ, Β. ΚΟΡΕΑΣ

Η Βόρεια Κορέα και ο ηγέτης της είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να χτίσουν μια ισχυρή πυρηνική αυτοκρατορία, παρά τις νέες κυρώσεις απο το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Washington Post

Απειλεί με πόλεμο ο Ντόναλντ Τραμπ την Β. Κορέα η οποία όπως όλα δείχνουν έχει κατασκευάσει πυρηνική κεφαλή που είναι αρκετά μικρή ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε βαλλιστικό πύραυλο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Βόρεια Κορέα καλύτερα να μην απειλεί τις ΗΠΑ, γιατί θα αντιμετωπιστεί με φωτιά και οργή  που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί.Μόλις χθές ο υπ. Εξωτερικων στην Πιονγιάνκ, Ρι Γιόνγκ Χο, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα προτίθεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μόνο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μία προσπάθεια να απαντήσει στις καταγγελίες μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα συνιστά παγκόσμια απειλή.
Μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου ασφαλείας στις Φιλιππίνες, ο κ. Ρι υποστήριξε ότι η
Πιονγκγιάνγκ έχει το δικαίωμα να αναπτύξει πυρηνικά όπλα για αυτοάμυνα λόγω της ξεκάθαρης και πραγματικής πυρηνικής απειλής από τις ΗΠΑ.
 Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, που έλαβε μέρος στο ίδιο συνέδριο στης Φιλιππίνες, ανέφερε ότι προϋπόθεση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων είναι ο τερματισμός των βαλλιστικών πυραυλικών δοκιμών από την πλευρά του Βορρά.
Το Σάββατο το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε ομόφωνα την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα, ως απάντηση για τις βαλλιστικές δοκιμές του τελευταίου διαστήματος.
Οι κυρώσεις αυτές απαγορεύουν την αγορά άνθρακα, σιδήρου, μολύβδου και ψαρικών που εξάγει η Βόρεια Κορέα. Απαγορεύουν επίσης την πρόσληψη βορειοκορεατών εργατών σε χώρες του εξωτερικού,  από όπου στέλνουν χρήματα στην πατρίδα τους.

Σχόλια