ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Τρείς αλλοδαποί  που μετέφεραν βαρύ οπλισμό καταδιώχθηκαν χθές βράδυ στις 9.30 απο αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι δράστες εγκατέλειψαν τους σάκους με τον οπλισμό και τράπηκαν σε φυγή προς το αλβανικό έδαφος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ακολούθησε καταδίωξη, όμως οι δράστες εκμεταλλευόμενοι το δασώδες και το δύσβατο της περιοχής, διέφυγαν.

Μέσα στους σάκους οι αστυνομικοί βρήκαν, 3 καλάσνικοφ,επτά γεμιστήρες, 11 χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, 3 πυροκροτητές, 5 πλακίδια εκρηκτικής ύλης TNT βάρους 1005 γραμμαρίων, ένα κουτί με δέκα πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδων και 1593 φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm.

Τα όπλα θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για εργαστηριακή εξέταση.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Οι Ελληνικές αρχές πρόσφατα, ζήτησαν απο τις αλβανικές αρχές να συνδράμουν στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, αλλά όπως φαίνεται η αλβανική πλευρά <πετάει αετό>. Να μην ξεχνάμε ότι η Αλβανία έχει <κερδίσει> τον τίτλο: η Κολομβία των Βαλκανίων μιάς και όπως όλα δείχνουν αποτελεί τον παράδεισο των παρανόμων.

 

Σχόλια