ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΓΔΜ ??



 
Αν τα Σκόπια, αποφασίσουν πραγματικά για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO ενώ γνωρίζουν πόσο επηρεάζει αυτή η απόφαση τη Σερβία και το Σερβικό λαό, θα προτείνω στον πρόεδρο Αλεξάνταρ  Βούτσιτς η Σερβία να επανακαθορίσει τη στάση της σχετικά με το όνομα που αναγνωρίσαμε την ΠΓΔΜ.
 
Αυτή η δήλωση ανήκει στον Ιβιτσα Ντάτσιτς, υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων, ότι αλλάζει τη στάση συγκράτησης στην ψηφοφορία για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO.
 
Η αλλαγή θέσης, δήλωσε ο επικεφαλής της Σερβικής διπλωματίας, θα επηρεάσει άμεσα τις καλές σχέσεις γειτονίας μας.
 
Να υπενθυμίσουμε εδώ,  ότι ο ίδιος αρχές Ιανουαρίου, αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει από τους Ελληνες συγγνώμη για το τεράστιο, όπως το χαρακτήρισε, λάθος της χώρας του να αναγνωρίσει στα νότια σύνορά της κράτος με την ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας. Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων ΒΕΤΑ, είχε πεί ότι η Σερβία έκανε ένα τεράστιο λάθος και ενώ επίσημα στην Ευρώπη και στον κόσμο χρησιμοποιείται ο όρος FYROM, εμείς δώσαμε ένα σκαμπίλι στους αδερφούς Ελληνες και τώρα περιμένουμε από την Ελλάδα να μην αναγνωρίσει το Κόσοβο. Με την αναγνώριση κράτους με το όνομα Μακεδονία, προσβάλαμε τους Ελληνες και θα το πω κάπως μη διπλωματικά, φερθήκαμε σαν μπουνταλάδες.
 
 
 

Σχόλια