ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ.

8 ειδικούς συμβούλους ως παρατηρητές στις επαρχίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κούρδων για << τη δημιουργία δημόσιας, διοικητικής, οικονομικής και δικαστικής τάξης >>, 
έστειλαν πρόσφατα οι ΗΠΑ. 
Απο τις αρχές Μαϊου, που ο Τράμπ αποφάσισε να εξοπλίσει τους Κούρδους που πολεμούν στη Συρία, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Η Αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει με οπλισμό την οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού,  που πολεμά για την κατάληψη της πρωτεύουσας των τζιχαντιστών, τη Ράκα. Όπως ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η απόφαση για προμήθεια όπλων στους μαχητές του YPG, ελήφθη από την Ουάσιγκτον για την ενίσχυση της επιχείρησης ανακατάληψης της Ράκα.
Τα τελευταία νέα αναφέρουν, ότι  σύμφωνα με Κουρδικές πηγές, οι  δυνάμεις SDF έχουν καταλάβει μέχρι τώρα το 90% των νότιων περιοχών της πόλης.  
Όπως είχε διαρρεύσει , οι Αμερικανοί είχαν στείλει μέχρι το τέλος Ιουλίου, 809 φορτηγά στους Κούρδους YPG στη Συρία, ενώ το τελευταίο Σαββατοκύριακο έστειλαν  100 φορτηγά προς την βορειοανατολική επαρχία Χασάκα.  Τα φορτηγά μετέφεραν 9.500 πολυβόλα, 12.000 καλάσνικοφ, 4.000 αντιαρματικούς πυραύλους RPG-7, AT-4, 235 οβίδες διαφορετικού διαμετρήματος, 100 τουφέκια ακριβείας, 450 κιάλια PV-7 νυχτερινής όρασης και 150 κιάλια laser υπέρυθρης.
Οι Αμερικανοί έχουν παραδεχτεί ότι έχουν διαθέσει 40.000 όπλα για τον εξοπλισμό των Κούρδων της Συρίας.
Με τα τελευταία γεγονότα η Κουρδική διοίκηση στη Β Συρία όρισε ημερομηνίες για την εκλογή τοπικών συμβουλίων και τοπικού κοινοβουλίου.



Σχόλια