ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ. ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ



ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ: Ένας άνδρας Αλβανικής καταγωγής όπως διέρρευσε κρατείται και ανακρίνεται ως ύποπτος εμπρησμού στη Ζάκυνθο.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου Ζακύνθου Αντώνη Κασσιμάτη στην ΕΡΤ, η συμπεριφορά του συλληφθέντος είναι ύποπτη, αφού δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την παρουσία του σε δασική περιοχή, ενώ δεν είχε και χαρτιά πάνω του.

Φλόγες μέχρι και 25 μέτρων στο χωριό Μαριές. Τα μεσάνυχτα οι φλόγες περικύκλωσαν σπίτια και αγροικίες , καταστρέφοντας αρκετά από αυτά, ενώ κάηκε ολοσχερώς σπίτι που βρισκόταν λίγο έξω από το χωριό. Δύο καναντέρ και τρία ελικόπτερα απο τις πρωϊνές ώρες ξαναμπήκαν στη μάχη της κατάσβεσης. Επιχειρούν 96 πυροσβέστες με 42 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο. Σήμερα το πρωί έφτασαν στο νησί για να ενισχύσουν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής 15 ακόμα οχήματα και 60 πυροσβέστες. Η βόρεια πλευρά της Ζακύνθου έχει παραδοθεί στις φλόγες. Έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και ελαιώνες, ενώ καταμετρούνται ήδη απεριόριστες ζημιές σε αποθήκες και διάφορα οικήματα.
ΕΙΚΟΝΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΠΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Στις 22:45 το βράδυ της Κυριακής, η Πυροσβεστική έκανε λόγο για τρεις νέες εστίες σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.  Ελικόπτερο εντόπισε τους εμπρηστές κοντά στις Μαριές, αλλά αυτοί κατάφεραν να ξεφύγουν.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει προσαχθεί ένας ύποπτος ο οποίος ανακρίνεται στο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Ο νεαρός σε ηλικία άνδρας ενώ βρισκόταν με την μοτοσικλέτα του στο σημείο που μπήκαν οι φωτιές, αρνήθηκε να σταματήσε σε σήμα της αστυνομίας και  προσπάθησε να διαφύγει. Τελικά οι αστυνομικοί μετά απο καταδίωξη κατάφεραν να τον συλλάβουν. Ακόμη δύο άτομα που



βρίσκονταν μαζί του κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.
Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ότι χθές στη Ζάκυνθο ξέσπασαν άλλες έξι πυρκαγιές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 82, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.
 
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ανέφερε μεταξύ των άλλων: Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος μπορεί πια να σκέφτεται ότι αυτές οι φωτιές στη Ζάκυνθο, και στο σύνολο του Ιονίου, φέτος, έχουν να κάνουν με τυχαίες περιπτώσεις ή ενδεχομένως με αμέλειες. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για ένα σχέδιο εμπρηστικό.
 Στο νησί του Ιονίου που δοκιμάζεται για μια ακόμη ημέρα από τις πυρκαγιές έχει μεταβεί κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού.







Σχόλια