ΜΕΙΩΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΝΤ

Εμμένοντας στην άποψη ότι δεν θα επιτευχθεί για την Ελλάδα ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2018, ακόμη και αν υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα, το ΔΝΤ θέλει να επισπευσθεί η μείωση του αφορολογήτου το 2019 και όχι το 2020. Όπως όλα δείχνουν
απο το σημείο αυτό θα ξεκινήσουν οι εκπρόσωποι του, κατά την έναρξη της αξιολόγησης.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, το ΔΝΤ επιμένει στην άποψη πως οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση 10 δισ.ευρώ. Ζητάει μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, να γίνει αξιολόγηση των στοιχείων του ενεργητικού τους, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση της ΕΚΤ και της ΕΕ και το αποκλείουν χωρίς δεύτερη σκέψη, η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος.
Ξανααναφέρονται δε και πάλι ενδεχόμενες διαδικασίες αποχώρησης του ΔΝΤ από το Ελληνικό πρόγραμμα. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι μόνο αν στο τέλος γίνει σχετικά αθόρυβα και χωρίς διακηρύξεις περί εξαιρετικά μη βιώσιμου χρέους δεν θα πληρώσει ακριβό τίμημα η Ελλάδα.
Να αναφέρουμε ότι το Ταμείο, φέρεται διατεθειμένο να διεκδικήσει χρονική μετακύλιση των αντιμέτρων που περιλαμβάνονται στην πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψε και η Ελληνική πλευρά. Ουσιαστικά το ΔΝΤ επιθυμεί καθυστέρηση στην εφαρμογή των αντιμέτρων. Προσδιορίζει τη ενεργοποίησή τους για το 2023.

Σχόλια