ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΕΡΒΙΑ - ΣΚΟΠΙΑ


Διπλωματική κρίση ανάμεσα στη Σερβία και τα Σκόπια. Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς δήλωσε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα μεταξύ των δύο χωρών. Το ΥΠΕΞ των Σκοπίων επιβεβαίωσε την ύπαρξη νότας από Σερβικής πλευράς.
Μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων ανέφεραν ότι η πρέσβης της Σερβίας στα Σκόπια, Ντούσανκα Ντίβιατς-Τόμιτς, μιλώντας σε σερβικό πρακτορείο ειδήσεων, αρνήθηκε να σχολιάσει τους λόγους της ανάκλησης και παρέπεμψε στο ΥΠΕΞ της Σερβίας.
Όπως έγινε γνωστό η Άνα Μπρνάμπιτς  βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον Σέρβο Πρόεδρο Βούτσιτς και τον υπουργό Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες πληροφορίες.
Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι ο ΥΠΕΞ της Σερβίας πρόκειται να προβεί σε ανακοινώσεις τις επόμενες ώρες.

Και όλα αυτά την ώρα που τα Σκόπια κλονίζονται από τη συνεχιζόμενη πολιτική αστάθεια, με τον πολιτικό και διεθνοτικό διχασμό να οξύνεται.
Και σε αυτά συμμετέχει και η άκρως εθνικιστική και αλυτρωτική ρητορική του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα αλλά και πολιτικών του Κοσσυφοπεδίου, που επιχειρούν με ακραία επιχειρήματα να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα, όπως της φτώχειας και της διαφθοράς.

Σχόλια