ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Πανικός στο κέντρο της πόλης.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Η καταλανική αστυνομία διαψεύδει ότι υπήρξε περιστατικό ομηρία σε καφετέρια της περιοχής.
Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, δύο δράστες της επίθεσης έχουν πέσει νεκροί.
13 τουλάχιστον οι νεκροί, 80 οι τραυματίες.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και τρεις Έλληνες, μέλη μιας οικογένειας που βρισκόταν στην πόλη για τουρισμό. Η σύζυγος είναι πιο σοβαρά και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ελαφρότερα τραύματα φέρουν τα δυο παιδιά της Ελληνικής οικογένειας.

Αναλυτικά. 

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν νωρίς το απόγευμα, όταν φορτηγάκι, ένα λευκό βάν, έπεσε πάνω σε πεζούς στον μεγάλο πεζόδρομο της La Rambla, παρασύροντας στο πέρασμά του δεκάδες ανθρώπους στην Βαρκελώνη. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 80 έχουν τραυματιστεί, όπως ενημέρωσαν και επισήμως οι Ισπανικές αρχές.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο οδηγός ανέβηκε στον πεζόδρομο και με μεγάλη ταχύτητα έπεσε πάνω στους πεζούς, οι οποίοι έντρομοι προσπαθούσαν να γλιτώσουν.
Στο σημείο έσπευσαν δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, καθώς και οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας και η αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα Ισπανικά μέσα μετά τις 21:30, ένας εκ των δραστών έπεσε νεκρός από πυρά της Αστυνομίας. Εχεί γίνει ήδη μία σύλληψη από νωρίς, ενώ αργότερα έγινε ακόμη μία δίχως περισσότερα στοιχεία. 

Αργά το βράδυ μετά τις 22:00 το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη του μακελειού στην Βαρκελώνη.


Σχόλια