ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ

Τον Αλμυρό Βόλου επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, οι οποίες να σημειώθεί περιλαμβάνουν και παρέλαση τμημάτων μαθητών. Ο κ. Παυλόπουλος αναγορεύθηκε επίτιμος Δημότης Αλμυρού. 
Μιλώντας στην ιστορική επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό στις 17 Αυγούστου του 1881 τόνισε μεταξύ των άλλων, πως τα κάθε είδους σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις επακόλουθες συνέπειες μεταξύ άλλων και για την υφαλοκρηπίδα, την αιγιαλίτιδα ζώνη και την ΑΟΖ, είναι επακριβώς καθορισμένα.
Είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι να τα υπερασπιστούμε και εν ονόματι της Ιστορίας μας, αλλά και εν ονόματι της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε.
Στηριζουμε ανέφερε σταθερά την Ευρωπαϊκή της προοπτική. Όμως ο προσανατολισμός της αυτός έχει μια αυτονόητη, θεσμική και πολιτική, προϋπόθεση. Ήτοι τον πλήρη σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό τους. Επομένως, και τον πλήρη σεβασμό της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947. Η Ελλάδα συμπεριφέρεται στην διεθνή πολιτική ζωή με απόλυτο σεβασμό στο Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο, στο σύνολό τους. Είναι δύναμη που εργάζεται για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη τόσο στην εγγύς περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πλην, όμως, εάν χρειασθεί, εμείς, οι Έλληνες, είμαστε έτοιμοι να υπερασπισθούμε αποτελεσματικά τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Πατρίδας μας, που αποτελούν και σύνορα, έδαφος και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την αυτονόητη αυτή αλήθεια γνωρίζουν, άλλωστε, άριστα, τόσο οι φίλοι μας, όσο και οι εχθροί μας.

Σχόλια

  1. ΚΥΡΙΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΤΑΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ <> ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ <>ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΛΑΣΤΡΕΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου