ΠΡΟΣΟΧΗ. ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΦ

Την ανάκληση των παρτίδων 2014034 με ημερομηνία λήξης  06/2017 και 2015012 με ημερομηνία λήξης 07/2018 του φαρμακευτικού προϊόντος «Mucosolvan Κόμμι από στόματος, 15 mg», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.
Η απόφαση ελήφθη, λόγω αποτελεσμάτων εκτός προδιαγραφών κατά τη διάρκεια των ελέγχων σταθερότητας για την παράμετρο «ποσοτικός προσδιορισμός της δραστικής Ambroxol Hydrocloride».
Η εταιρεία Βοeringer Ingelheim η οποία ανακαλεί προληπτικά τις αναφερόμενες παρτίδες, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με όλους τους αποδέκτες των εν λόγω παρτίδων προκειμένου να τις αποσύρουν από την αγορά.
Επίσης ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μετά την ενημέρωση του από τις Γερμανικές Αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος: «Estrogenolit RX Starter Pack 728μg».Πρόκειται για φαρμακευτικό προϊόν που χορηγείται με ιατρική συνταγή, ενώ παρουσιάζεται ως ενισχυτικό της γυναικείας [email protected] δραστηριότητας.
Το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία μεστανολόνη, χωρίς να αναγράφεται στη συσκευασία του. Η μεστανολόνη έχει ανδρογόνο και αναβολική δράση και εμπίπτει στις διατάξεις περί απαγορευμένων ουσιών.
Ως προς τη διακίνηση του προϊόντος, δεν αποκλείεται η διάθεσή του και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.



Σχόλια