ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ S-400 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ



Ανησυχεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με την πώληση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας  S-400 από τη Ρωσία στην Τουρκία.  Αυτό θα μας ανησυχούσε εάν το έκαναν, όμως δεν το έχουν κάνει, ανέφερε ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ Τζόζεφ  Ντάνφορντ,  μιλώντας στο Φόρουμ για την Ασφάλεια στο  Άσπεν του Κολοράντο.
Υπήρξε ένα δημοσίευμα που ήταν λανθασμένο, δεν έχουν αγοράσει το σύστημα S-400.Να υπενθυμίσουμε ότι το αντιπυραυλικό σύστημα νέας γενιάς της Ρωσίας
S-400, μπορεί να φέρει τρεις διαφορετικούς τύπους πυραύλων ικανούς να καταστρέφουν στόχους στον αέρα, από αναγνωριστικά αεροσκάφη μέχρι βαλλιστικούς πυραύλους.
Συγκεκριμένα  το πυραυλικό αντιαεροπορικό συγκρότημα S-400 έχει τη δυνατότητα κατάρριψης εχθρικών αεροσκαφών σε αποστάσεις μέχρι 400 χιλιόμετρα, ενώ μέχρι τα 60 χιλιόμετρα, μπορεί να καταστρέφει βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα έως και 4,8 km/s, τακτικούς πυραύλους και βλήματα Κρουζ.
H Ρωσία έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Κίνα για την πώλησή  του, ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Τουρκία και την Ινδία. Παρά την δήλωση όμως μέσα στην εβδομάδα  του υπουργού  Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει στο τελικό στάδιό τους, έρχεται η δήλωση του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, να δώσει νέα διάσταση στο θέμα, την ώρα που μεγάλο μέρος των κρατών όχι μόνο της Δύσης αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας, δεν βλέπει με καλό μάτι την πολιτική  της Τουρκίας, ενώ κάποιοι βλέπουν ένα νέο πραξικόπημα στην γειτονική μας χώρα.



           

Σχόλια