ΝΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


Ενοχλημένος φαίνεται πως είναι από την συμπεριφορά του Ερντογάν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ. Καί αποφάσισε όπως όλα δείχνουν να προφυλάξει το Αιγαίο απο τις τουρκικές προκλήσεις.
Οι Αμερικανοτουρκικές σχέσεις βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο. Θέλει λοιπόν να στριμώξει όσο περισσότερο την Άγκυρα, για να μη τολμήσει  να ανοίξει νέο μέτωπο στην περιοχή μας.
Η Τουρκία συνεχώς προκαλεί στην Κυπριακή ΑΟΖ και  η παρουσία του αεροπλανοφόρου Τ. Μπους δεν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο, όπως επίσης ότι τις τελευταίες μέρες πλέει
 σε απόσταση 5 έως 6 μιλίων από το "Barbaros" και την τουρκική φρεγάτα που το συνοδεύει.
 Τα τελευταία γεγονότα με την Τουρκία να θέλει να αγοράσει τους Ρωσικούς S-400, έρριξαν λάδι στη φωτιά. Οι ΗΠΑ απάντησαν με τον εξοπλισμό των Κούρδων του YPG, ώστε να ανβαθμιστεί  ο στρατός του Κουρδιστάν. Να μην ξεχνάμε ότι στο Κουρδιστάν οι Αμερικανοί κατασκευάζουν βάση, παρόμοια του Ιντσιρλίκ. 
Να θυμηθούμε επίσης ότι πρόσφατα η ομοσπονδιακή κάτω Βουλή της Γερμανίας  ενέκρινε την αποχώρηση των Γερμανών στρατιωτών από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, έπειτα από την άρνηση της Άγκυρας να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τους 280 γερμανούς στρατιώτες της Μπούντεσβερ που έχουν αναπτυχθεί εκεί.
Η Τουρκία είχε αρνηθεί, με την πρόφαση, ότι το Βερολίνο χρειάζεται πρώτα να βελτιώσει την στάση του προς την Τουρκία.

Και μέσα σε όλη αυτή την ένταση, η Ελληνική πλευρά προσπαθεί να εκμεταλλευθεί  το κλίμα που επικρατεί μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας, θεωρεί επιβεβλημένη την Αμερικανική παρουσία στο Αιγαίο, κάτι στο οποίο όπως φαίνεται οι ΗΠΑ δεν έχουν αντίρρηση.


Σχόλια