ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ



ΤΟΥΡΚΙΑ…..ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΣΤΟΛΟ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ !!


 
Τσαβούσογλου: Θα λάβουμε μέτρα
Τσίπρας: Μην γαβγίζετε

Τραβάει διαρκώς το σκοινί η Τουρκία. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Τουρκία θα λάβει μέτρα, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του έχει δικαιώματα στα κοιτάσματα, την ώρα πού οι γεωτρήσεις στην Κύπρο έχουν  τραβήξει την προσοχή σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω της Τουρκικής προκλητικότητας και ενώ τα πολεμικά της πλοία βρίσκονται αντιμέτωπα με πλοία του πολεμικού ναυτικού Ελλάδας, Γαλλίας , ΗΠΑ  και Ισραήλ.

Ανέφερε πως τα υπουργεία Ενέργειας και Εξωτερικών της Τουρκίας συνεργάζονται για να καταρτίσουν ένα σχέδιο με τα μέτρα που θα ληφθούν σε απάντηση στις μονομερείς  όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες της Ελλάδος.
Άμεσα απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για την προκλητικότητα της Τουρκίας και τις εξελίξεις στο «οικόπεδο 11» της κυπριακής ΑΟΖ, όπου άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο Πρόεδρο, Αλεξάντερ Βούτσιτς.
 <<«Στην εξωτερική πολιτική θυμάμαι μία ρήση που την κρατάω πάντοτε στο μυαλό μου, η οποία λέει ότι αποτελεσματικότερος σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει, αλλά αυτός που είναι καλός φύλακας δεν χρειάζεται να γαβγίζει» >> και συνέχισε: <<Εμείς δεν έχουμε μεγάλες κορώνες, ούτε γαβγίζουμε πολύ, αλλά πιστεύω ότι προασπίζουμε αποτελεσματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας>>.
Μεταξύ των άλλων ανέφερε  <<Ας κρατήσουν αυτήν τη ρήση οι γείτονές μας. Διότι κάποια στιγμή, ξέρετε, όταν φωνάζεις πολύ και δημιουργείς φασαρία τότε δεν κάνεις καλό, ούτε στα σχέδιά σου, ούτε μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα>>.
Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν στείλει στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου την επονομαζόμενη υποβρύχια φονική μηχανή, συγχρόνως με το αεροπλανοφόρο  <<Εκδικητή>>  USS George H W Bush,  που αποτελεί το καμάρι του αμερικανικού στόλου, καθώς πρόκειται για το πιο σύγχρονο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, απλώνοντας ασπίδα προστασίας στη Μεγαλόνησο.