ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ



Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΘΕΙ ΑΠΕΙΛΕΙ 

Σήμερα έχει προγραμματίσει άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου  με την ΝΟΤΑΜ Β1899/17.

Οι Ελληνικές Αρχές αντέδρασαν με την ΝΟΤΑΜ Α1716/17 δηλώνοντας ότι μέρος της δεσμευμένης περιοχής βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών όπου μόνες αρμόδιες αρχές είναι οι Ελληνικές και συνεπώς η τουρκική άσκηση στο μέρος της που αφορά το FIR Αθηνών είναι άκυρη.

Οι απειλές θα συνεχισθούν αφού οι τούρκοι αποφάσισαν να βγάλουν το Τσεσμέ μεταξύ 22 και 25 Ιουλίου στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο.

 Η Τουρκία αντιδρά διαρκώς με κάθε δυνατό τρόπο οι προκλήσεις δεν περιορίζονται μόνο στην Κύπρο, αλλά η ένταση μεταφέρεται και στην περιοχή της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
Η πρόκληση δείχνει ότι οι Τούρκοι έχουν χάσει κάθε σχέση με την πραγματικότητα όσο πλησιάζει ο διαμελισμός της Τουρκιας και η δημιουργία του Κουρδιστάν. Έφτασαν στο σημείο να παρενοχλήσουν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Προκόπης Παυλόπουλος προσεγγίζοντας τη Ρόδο. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί επίσκεψη σε Σύμη, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Χίο συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
Οι Τούρκοι χειριστές των ραντάρ προειδοποίησαν τον πιλότο του αεροσκάφους πως παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο. Αυτή δεν ήταν η μοναδική πρόκληση των Τούρκων.
Οι Τούρκοι προειδοποίησαν εκ νέου τον πιλότο του Σινούκ της Πολεμικής Αεροπορίας, ότι βρίσκεται εντός του τουρκικού FIR την ώρα που το ελικόπτερο είχε κατεύθυνση το Φαρμακονήσι. Στο στρατιωτικό ελικόπτερο επέβαιναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε κανονικά την επίσκεψη του σε Σύμη, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Χίο συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.
Στον χαιρετισμό του προς το προσωπικό του 549 τάγματος Εθνοφυλακής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την ετοιμότητα του προσωπικού, τονίζοντας ότι φυλάσσουν και τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα.
Μεταξύ των άλλων τόνισε: Τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά σύνορα, τα προσδιορίζει ευθέως το διεθνές δίκαιο. Στην περιοχή που βρισκόμαστε, σ' ολόκληρο το Αιγαίο, είναι από τη μια πλευρά η Συνθήκη της Λωζάννης και από την άλλη η Συνθήκη των Παρισίων του 1947, η οποία αφορά την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στον Εθνικό μας κορμό. Αυτά τα δύο στοιχεία της διεθνούς νομιμότητας, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Είναι η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η Ευρωπαϊκή πολιτική. Είναι η θεσμική βάση που οριοθετεί τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, τα οποία εσείς φυλάσσετε ως ελληνικός, αλλά και ευρωπαϊκός στρατός. Και τι λένε αυτές οι Συνθήκες: Λένε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Είναι ξεκαθαρισμένα τα πράγματα. Ούτε πάνω από τα Δωδεκάνησα, λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης, ούτε στα Δωδεκάνησα. Γιατί όταν, το 1947, παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα πλέον στην Ελλάδα και ενσωματώθηκαν στον εθνικό μας κορμό, ρητώς αναφέρεται στην Συνθήκη των Παρισίων του 1947 ότι παραχωρούνται τα Δωδεκάνησα και οι παρακείμενες νησίδες.

Σχόλια