ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

      ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΒΙΑΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ


 ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Οι χθεσινές εκλογές έγιναν για να δοθεί στον πρόεδρο της χώρας Νίκολας Μαδούρο, η δικαιοδοσία αλλαγής του Συντάγματος.
 Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο το τελευταίο 48ωρο, στις διαδηλώσεις κατά της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
 Χιλιάδες κόσμου κατέβηκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί κατά της διαδικασίας των εκλογών, για την οποία εκφράζονται διεθνώς φόβοι πως είναι στημένες. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι περισσότεροι ψηφοφόροι μπορούσαν να ψηφίσουν δύο φορές, την μία βάσει της περιοχής όπου μένουν και την άλλη βάσει του βιομηχανικού τομέα όπου ανήκουν.
Ο στρατός σε πολλές περιπτώσεις συγκρούσθηκε με τους  διαδηλωτές που προσπάθησαν να ακυρώσουν την διαδικασία εκλογής Συντακτικής Συνέλευσης με επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα και στήνοντας οδοφράγματα.
 Ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των εκλογών, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας.
Πρόκειται για τον Ρικάρδο Κάμπος, ηλικίας 30 ετών, που σκοτώθηκε από σφαίρα στο Κουμανά, στην Πολιτεία Σούκρε, σύμφωνα με τον βουλευτή Ενρί Ράμος Αλούπ, πρώην πρόεδρο του κοινοβουλίου.
Την ώρα που έγινε γνωστή η δολοφονία, 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε έκρηξη στο Καράκας. Η έκρηξη σημειώθηκε σε  λεωφόρο της συνοικίας Αλταμίρα, όπου δεκάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδήλωναν.
Απο την εισαγγελία έγινε γνωστό ότι ένας υποψήφιος στις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση δολοφονήθηκε στο σπίτι του τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Μια ομάδα ανθρώπων εισέβαλε στο σπίτι του Χοσέ Φελίξ Πινέδα, ενός δικηγόρου 39 ετών στο Σιουδάδ Μπολίβαρ και τον πυροβόλησε πολλές φορές ανακοίνωσε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Ανακοινώθυκε επίσης ο θάνατος του Μαρσέλ Περέιρα, 38 ετών, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στην Πολιτεία Μερίδα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους από την έναρξη των διαδηλώσεων στις αρχές Απριλίου, να ανέρχεται σε 114, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Κατ΄άλλες πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος.
Να σημειωθεί, ότι μόλις το 41,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προσήλθε στις κάλπες για να ψηφίσει.

Σχόλια