ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΣΑΜΗΔΩΝ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΦΑΝΕ, Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ. Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ.
Το θέμα των τσάμηδων πρέπει να ανοίξει. Υπάρχει ανάγκη να ληφθεί λύση. Αυτό μπορεί να γίνει με τη βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα. Η επιδείνωση των σχέσεων με την Ελλάδα δεν βοηθά το θέμα, είπε ο Ιλίρ Μέτα μιλώντας σε εκπομπή  της Αλβανικής τηλεόρασης.
Ο Ιλίρ Μετα, με καταγωγή απο τη Ν. Αλβανία,  υπήρξε ο ιδρυτής του Κινήματος Σοσιαλιστικής Ένταξης, αφού αποχώρησε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Διετέλεσε πρωθυπουργός, υπουργός Εξωτερικών αλλά και πρόεδρος του Αλβανικού Κοινοβουλίου.
 Στις τελευταίες εκλογές ηγήθηκε της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του. Μεγάλη η κόντρα του με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος σε έντονο ύφος, δεν άφηνε τίποτα αναπάντητο.
Τώρα θα πρέπει  να συνεργαστούν, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι θα προκύψει στη συνέχεια.
Να σημειωθεί ότι  μετά την τελετή λήξης της ορκωμοσίας, ο νέος πρόεδρος χαιρέτισε τους υπουργούς και τους βουλευτές του Αλβανικού κοινοβουλίου, αλλά αγνόησε εντελώς τον Έντι Ράμα ο οποίος μπήκε αργοπορημένος στην αίθουσα του Αλβανικού Κοινοβουλίου.
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο
Δεν αντάλλαξαν έστω  μια τυπική χειραψία. Αντιθέτως με τον Σαλί Μπερίσα, είχαν εγκάρδιο χαιρετισμό.

 
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο


Σχόλια