ΚΟΙΝΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΑΙΓΥΠΤΟΥ

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.


 Εν όψει των απειλών της Τουρκίας για γεωτρήσεις σε περιοχές που δεν έχει δικαίωμα και η παράνομη γενικώς τουρκική δραστηριότητα που αναμένεται να συνεχισθεί, δημιουργούν ένα θερμό κλίμα στην περιοχή , με αποτέλεσμα η συνεργασία ανάμεσα σε Αθήνα, Λευκωσία και Τελ Αβίβ από τη μία και Αθήνα, Λευκωσία, Κάιρο από την άλλη, να είναι συνεχόμενη και εντατική.

  Από σήμερα 30 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου 2017, πραγματοποιείται  η κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου, με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 1/2017», στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Η άσκηση, η οποία διακρίνεται σε φάσεις δραστηριοτήτων εν όρμω και εν πλω, θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Αιγύπτου εντός του FIR Καϊρου, στη Ναυτική Βάση Αλεξάνδρειας και στην Αεροπορική Βάση Jinklees.
Η Ελληνική συμμετοχή αποτελείται απο 2 Φρεγάτες, 1 Υποβρύχιο, 4 Αεροσκάφη F-16, 1 Αεροσκάφος C-130, 1 Αεροσκάφος AWACS, 1 Ελικόπτερο CHINOOK και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, ενώ οι Αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 1 Ελικοπτεροφόρο, 1 Φρεγάτα, 1 Υποβρύχιο, 1 Πυραυλάκατο, 6 Αεροσκάφη F-16, 1 Αεροσκάφος C-130, 1 Αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων.
Σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω προαγωγή της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών με την βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαίδευσης των συμμετεχόντων, στην αντιμετώπιση κρίσεων που άπτονται της θαλάσσιας ασφαλείας και στις επιχειρήσεις δυνάμεων σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών, οπως ανακοινώθηκε απο το ΓΕΕΘΑ.



Σχόλια