ΚΟΤΖΙΑΣ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ



ΚΟΤΖΙΑΣ. ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ? ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ
Σημαντικά βήματα  έγιναν στην Διάσκεψη της Ελβετίας σχετικά με το Κυπριακό είπε στην παρέμβασή του στη Βουλή σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο πλαίσιο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό.
Μεταξύ των άλλων ο κ. Κοτζιάς τόνισε  το ότι βάλαμε την ΕΕ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και μπορέσαμε να έχουμε εκφρασμένη την θέληση και γνώμη της, κατά τις διμερείς συναντήσεις, ότι δεν υπάρχει περίπτωση η ΕΕ να δεχτεί παρεμβατικά δικαιώματα στο έδαφος κράτους-μέλους της που διεκδικούσε και απαιτεί η Τουρκία. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι ο ΟΗΕ για πρώτη φορά επίσημα δήλωσε με τα χείλη του ΓΓ του ότι στο Κυπριακό δεν μπορεί τρίτη χώρα να έχει παρεμβατικά δικαιώματα και στρατό κατοχής.
«Θα δούμε τουρκικές προκλήσεις; Πιθανόν», πρόσθεσε τονίζοντας ότι, χωρίς να θέλει να υποτιμήσει ούτε να υπερεκτιμήσει κανέναν, «οι Τούρκοι δεν είναι αήττητοι».