Στο Καράκας νεκροί, στην Αθήνα φιέστες στήριξης Μαδούρο.








ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΕΞΗ ?
ΚΑΡΑΚΑΣ – ΣΑΝ ΚΡΙΣΤΟΜΠΑΛ – ΛΟΣ ΤΕΚΕΣ – ΜΑΡΑΚΑΪΜΠΟ… και όχι μόνο. Καθημερινές οι συμπλοκές άγνωστος αριθμός νεκρών.
Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Αλλά στην Αθήνα δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται. Η πρεσβεία της Βενεζουέλας με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ κάνει κρυφό πάρτυ,  κάνει εκθέσεις με χορηγό την ΕΡΤ, δηλαδή με χρήματα του Ελληνικού λαού, την ώρα που στη χώρα της Λατινικής Αμερικής θρηνούν νεκρούς λόγω των ταραχών.

Ο πρέσβης θα πάει ως κεντρικός ομιλητής στο κάμπινγκ της Νεολαίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 27 Ιουλίου έως την Τετάρτη 2 Αυγούστου στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας, όταν στην Βενεζουέλα  τα νοσοκομεία  είναι γεμάτα τραυματίες, οι καθημερινές συμπλοκές συνεχίζονται και οι ουρές τεράστιες για λίγα τρόφιμα .

Δρόμοι κλείνουν από δυνάμεις της αστυνομίας και στρατού, μέσα σε μια βαριά ατμόσφαιρα από δακρυγόνα, σφαίρες από καουτσούκ, φωτιές και καπνογόνα.
Η διαφθορά στη Βενεζουέλα είναι πολύ υψηλή συγκριτικά με τον υπόλοιπο κόσμο. Κατατάσσεται ως μια από τις χώρες με τη μεγαλύτερη διαφθορά στον κόσμο. Το παγκόσμιο  πρόγραμμα δικαιοσύνης  την κατέταξε 99η ανάμεσα σε 99 χώρες το 2014.
Παρά τις απαγορεύσεις, χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους. Ένας λαός όμηρος του καθεστώτος Μαδούρο . Η εισαγγελέας Λουίζα Ορτέγα ήταν ξεκάθαρη. Ο Μαδούρο έχει επιβάλει «κρατική τρομοκρατία». Η απόπειρα του, να εισχωρήσει στη Δικαιοσύνη συνιστά αντιδημοκρατική πράξη, όπως και το να ορίσει δική του Εθνοσυνέλευση κόντρα στο ίδιο το Σύνταγμα.
Σε αυτό λοιπόν το καθεστώς , καταδικαστέο από όλα σχεδόν τα κράτη του πλανήτη, ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχει προστασία ??....Και  το υποστηρίζει με δωρεάν χορηγίες για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, με δηλώσεις δημόσιας υποστήριξης του Μαδούρο στην ελληνική Βουλή αλλά και στην Ευρωβουλή, με την πρόσκληση του πρέσβη της Βενεζουέλας στο φετινό κάμπινγκ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ως επίσημο καλεσμένο και κεντρικό ομιλητή. Και η κρατική ΕΡΤ, χορηγός στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της πρεσβείας της Βενεζουέλας.
Και η συμπαράσταση στη Βενεζουέλα και στην <<Δημοκρατία του Μπολιβάρ>>, όπως την βλέπει η Ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζεται με επίσημες εκδηλώσεις στις οποίες δίνουν τίτλους όπως «Η γη του Μπολιβάρ σε αναβρασμό: Μια συζήτηση για τη νέα πραγματικότητα στη Λατινική Αμερική». Επίσημος προσκεκλημένος «ο πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα»  Φαρίντ Γερνάντεζ, ενώ θα παραστεί εκτός από τον Γιάννη Μπουρνού υπεύθυνο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , Έφη Αχτσιόγλου. 

Σχόλια