ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Δεν θέλει να εξαρτάται η χώρα του από τους Τούρκους ο Βούλγαρος πρωθυπουργός. Γι αυτό αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη της χώρας του.
Ανέφερε ότι περιμένει επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για έγκριση παροχής  φυσικού αερίου  απευθείας από τη Ρωσία και όχι μέσω Τουρκίας.
Ο Μποϊκο Μπορίσοφ συναντήθηκε με τους πρέσβεις της χώρας του και τους ανακοίνωσε ότι περιμένει μια επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για την άμεση σύνδεση σωλήνων αερίου στη Βουλγαρία απευθείαςαπό τη Ρωσία.
Μεταξύ των άλλων τόνισε: Με αυτές τις σχέσεις σήμερα μεταξύ ΕΕ και  Τουρκίας, μπορούμε να θέσουμε πολλές ρητορικές ερωτήσεις, τι είναι καλύτερο και τι χειρότερο.
Να σημειωθεί ότι η Βουλγαρία περιμένει Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να υπογράψει τον ενεργειακό χάρτη για παροχή στη Βουλγαρία από το «Turkish stream»  15,7 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων.
Οι σχέσεις όλων σχεδόν των Ευρωπαϊκών και όχι μόνο χωρών αρχίζουν να διαταράσσονται με την Τουρκία, η οποία σε λίγο θα βρεθεί όπως όλα δείχνουν απομωνομένη.


Σχόλια