ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 4 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ



             ΦΥΛΑΚΙΣΗ 4 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
   ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ 2010
                           ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ Η ΠΟΙΝΗ
Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου  δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκαν στη δίκη δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους  Τάσου Τριανταφύλλου .
Το ζεύγος Παπαντωνίου κατηγορείται πως δεν συμπεριέλαβε στη δήλωση πόθεν έσχες  κατάθεση  1.311.000 ευρώ της συζύγου στην Ελβετία, η οποία αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.
Η ποινή που επεβλήθη, φυλάκιση τεσσάρων ετών στον καθένα, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως. Επίσης επιβλήθηκε στο ζεύγος και πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, όπως και πρωτόδικα.
Με απλά μαθηματικά ο Γιάννος και η σύζυγος του, καταβάλλοντας περίπου 100.000 Ευρώ, θα βρεθούν εκτός φυλακής.
Το δικαστήριο αποφάσισε, επίσης, τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του ζευγαριού, και συγκεκριμένα την επικαρπία του σπιτιού της Κηφισιάς που ανήκει στον γιο τους. 
Οι απόντες από το δικαστήριο κατηγορούμενοι , μέσω του συνηγόρου τους,  υποστήριξαν πως δεν γνώριζαν ότι έπρεπε να συμπεριλάβουν τα επίμαχα χρήματα στο «πόθεν έσχες», καθώς επρόκειτο για καταπίστευμα και θεωρούσαν ότι δεν είχαν πλέον την κυριότητά τους. Ισχυρίστηκαν επίσης  πως δεν είχαν κανέναν δόλο γι' αυτήν την παράλειψή τους.
Μεταξύ αυτών που κατέθεσαν και ο πρώην ελεγκτής του ΣΔΟΕ Στυλιανός Παπαδάκης, που επισήμανε πως όλες οι κινήσεις του ζευγαριού από το 2000 μέχρι το 2010 που αφορούν την επίμαχη κατάθεση, αποδεικνύουν ότι  υπήρξε μεθόδευση.