ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ : 30.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΜΕΣΑ

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2017 ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ 30.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

Το σχέδιο συνεχίζεται.... Κατασχέσεις περιουσιών σε Έλληνες, σπίτια σε Μουσουλμάνους κατά κύριο λόγο.... 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σειρά έργων στήριξης έκτακτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Παρουσίασε το ESTIA, <<πρόγραμμα στήριξης έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση>> . Με αυτό παρέχεται βοήθεια στους πρόσφυγες και στις οικογένειές τους για ενοικίαση καταλυμάτων, καθώς και χρηματική βοήθεια.

Θα διατεθούν 93,5 εκατομμυρία ευρώ σε συνεργασία με την UNHCR, θα ενοικιαστούν καταλύματα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων μέσω της παροχής 22.000 θέσεων στέγασης σε αστικές περιοχές. Έτσι ο αριθμός των προσφύγων που ζουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Ελλάδα έως το τέλος του έτους θα φτάσει τους 30.000.

Το σχέδιο προβλέπει 2.000 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στα Ελληνικά νησιά, ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν στους πρόσφυγες σε πόλεις της ηπειρωτικής χώρας.

Για όσους ζητήσουν άσυλο, αλλά και για το σύνολο των προσφύγων, θα χορηγούνται προκαθορισμένα μηνιαία χρηματικά ποσά μέσω ειδικής κάρτας.  Τα ποσά θα είναι ανάλογα του μεγέθους της οικογένειας. Με την κάρτα, οι πρόσφυγες θα έχουν την δυνατότητα να προμηθεύονται τρόφιμα, γενικά είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα και να μετακινούνται με τα μέσα συγκοινωνίας.

Το ποσό που θα διατεθεί θα ανέλθει σε 57,6 εκατ. ευρώ.

 ΥΓ* Πόσες Ελληνικές οικογένειες θα έχουν τις ίδιες δυνατότητες??

 

Σχόλια