ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΤΕ

 

          
Απειλητική επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣΤΕ

 Πρωϊνό Τρίτης 18ης Ιουλίου. Μία απειλητική επιστολή χωρίς στοιχεία αποστολέα φθάνει στο  σπίτι του Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας, όπως κατ΄αρχήν δημοσιεύει ο ιστότοπος bloko.gr.
Ο φάκελος κρίθηκε ύποπτος από τον αστυνομικό φρουρό, ο οποίος ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία.
Αστυνομικός της Προστασίας Ευπαθών Στόχων πήγε στο σπίτι του προέδρου, πήρε τον φάκελο και τον πέρασε από το ειδικό μηχάνημα x-ray του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στο μηχάνημα δεν εμφανίστηκε απειλή στον φάκελο και ο αστυνομικός τον επέστρεψε στην κατοικία του προέδρου του ΣτΕ, αλλά τον ενημέρωσε τηλεφωνικά, καθώς ο κ. Νίκος Σακελλαρίου απουσίαζε εκτός Αθηνών.
Έξι ημέρες αργότερα, ο Πρόεδρος άνοιξε τον φάκελο, είδε το απειλητικό μήνυμα και με τη σειρά του ενημέρωσε τον αστυνομικό.

 Να σημειωθεί ότι το γεγονός δεν διαψεύστηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει το συμβάν.

 Η απειλητική επιστολή δεν σχετίζεται με την πρόσφατη παρέμβαση του προέδρου του ΣτΕ, με αφορμή την κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και δικαστών, εφόσον ο φάκελος έφθασε στο σπίτι του αρκετές μέρες νωρίτερα.

Ο κ. Νίκος Σακελλαρίου είχε δηλώσει μεταξύ των άλλων, ότι οι δικαστές ούτε αντιπολιτεύονται, ούτε συμπολιτεύονται. Η δικαιοσύνη απαιτεί σεβασμό του θεσμικού της ρόλου, είχε πεί. Και συνέχισε : Οχι σε Συνταγματικό δικαστήριο.

Σχόλια