TΡΙΒΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΣΟΛΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ


Το περιβάλλον του Όλαφ Σολτς εξετάζει κατ΄αρχήν το ενδεχόμενο μιας  τηλεφωνικής συνομιλίας ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G20 που είναι προγραμματισμένη να γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο στη Βραζιλία, παρά του ότι μέχρι στιγμής η Γερμανία δεν έχει καταθέσει επίσημο αίτημα στη Ρωσία. Την πληροφορία φέρνει στο φως η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, μέσα από κυβερνητικούς κύκλους. <<Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα να συζητήσουμε πώς θα φτάσουμε σε ειρήνη τερματίζοντας τον πόλεμο, με ταχύτερο ρυθμό>>, είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ο Σολτς.

Πούτιν και Σολτς, είχαν επικοινωνία τον Δεκέμβριο του 2022 και από τότε δεν έχουν ξαναμιλήσει για το όποιο θέμα, την ώρα που με πιθανή επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, τα πράγματα και για την Γερμανία θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά, που επίσης οι εκλογές σε ένα χρόνο μάλλον θα δυσκολέψουν την κατάσταση, αφού ήδη  η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων έχει εκδηλωθεί φέτος στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ακόμα και στα κρατίδια της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, μίλησαν επίσης για τελευταία φορά με τον Πούτιν το 2022 και μάλλον όλοι βολεύονται εάν τελικά πραγματοποιηθεί αυτή η τηλεφωνική <<συνάντηση>>, ώστε να μάθουν τι σκέφτεται ο Ρώσος πρόεδρος, από <<πρώτο χέρι>>.

Η Γερμανία είναι η χώρα που προσφέρει τη μεγαλύτερη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία μετά από τις ΗΠΑ, αλλά στο εσωτερικό της δυτικής συμμαχίας πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών. Η Γερμανία εξάλλου είναι η μεγάλη χαμένη της ΕΕ, αφού το φτηνό ρωσικό φυσικό αέριο την τροφοδοτούσε για χρόνια, ενώ σήμερα η οικονομία της βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. 

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ   

 Die Zeitρ

 φωτό cnn

Σχόλια