ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ASTRAZENECA ENANTION TOY COVID


Το εμβόλιο της AstraZeneca  μπορεί να προκαλέσει θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοκυτταροπενίας.

 Η AstraZeneca βρίσκεται ήδη στα δικαστήρια, έπειτα από ομαδική αγωγή, στην οποία υποστηρίζεται ότι το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την εταιρεία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, προκάλεσε θάνατο, αλλά και σοβαρές επιπλοκές.

Σε σχετικό άρθρο της η εφημερίδα Telegraph, αναφέρει ότι ο Φαρμακευτικός γίγαντας μηνύεται με ομαδική δίωξη, ενώ η εταιρεία παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι το εμβόλιο της για τον Covid-19, φέρει την πιθανότητα αυτού που κατηγορείται.  Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για διεκδίκηση αποζημιώσεων ύψους πολλών εκατομμυρίων λιρών, αφού οι δικηγόροι των οικογενειών που συμμετέχουν στην ομαδική αγωγή υποστηρίζουν ότι το εμβόλιο προκάλεσε παρενέργεια που είχε πολύ σοβαρή επίπτωση για μικρό έστω αριθμό ατόμων.

Ο Τζέιμι Σκοτ, πατέρας δύο παιδιών, υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη μετά από θρόμβωση του αίματος και αιμορραγία στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί μετά τον εμβολιασμό του τον Απρίλιο του 2021. Μπορεί η AstraZeneca να αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς, αλλά έχει αποδεχθεί με νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ότι το εμβόλιο μπορεί, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, να προκαλέσει TTS, (θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοκυτταροπενίας), μια σοβαρή πάθηση κατά την οποία παρουσιάζονται ασυνήθιστοι θρόμβοι αίματος στον εγκέφαλο ή σε άλλα μέρη του σώματος, ενώ συνδέεται και με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων.

Οι αγωγές στη Βρετανία που έχουν κατατεθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο μέχρι τώρα ανέρχονται σε 51, από ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι συγγενείς τους πέθαναν εξαιτίας παρενεργειών και ζητούν αποζημίωση που οι πρώτες εκτιμήσεις μιλάνε για 100 εκατομμύρια λίρες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Βρετανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να καλύψει τις αποζημιώσεις που τυχόν θα κληθεί να καταβάλλει στα θύματα η AstraZeneca.



  



Σχόλια