GOLDMAN SACHS. ΗΠΑ. ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Έκθεση της Goldman Sachs, προσπαθεί να <<ηρεμήσει>> τους Αμερικανούς, θέλοντας να επηρεάσει ενδεχομένως και πολίτες χωρών που δέχονται συνεχώς <<νέες αφίξεις>>. Η έκθεση αναφέρει ότι η ανεργία ντόπιων και μεταναστών δεν συνδέονται, την ώρα που το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου επιμένει ότι η αυξημένη μετανάστευση θα συνεισφέρει στο εργατικό δυναμικό της χώρας, ενισχύοντας περίπου 2% το ΑΕΠ έως το 2034.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού, υπολογίζει ότι το 91% των ενηλίκων μεταναστών μεταξύ 2022 και 2034 θα είναι κάτω των 55 ετών, σε σύγκριση με το 62% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι ένας αριθμός εργαζομένων θα πληρώνει το σύστημα χωρίς να εισπράττει συνταξιοδοτικά επιδόματα για ορισμένα χρόνια.

Ο γνωστός οικονομολόγος, Πωλ Κρούγκμαν, κατέθεσε τις δικές του απόψεις, συμπεραίνοντας ότι η αύξηση της ανεργίας στους ξένους, υφίσταται στο ότι δεν υπάρχουν γι΄ αυτούς περισσότερες δουλειές, σημειώνοντας ότι δεν υφίστανται ενδείξεις ότι οι μετανάστες παίρνουν θέσεις εργασίας από εργαζόμενους που γεννήθηκαν στην Αμερική, ενώ η ανεργία είναι πολύ χαμηλότερη μεταξύ των μεταναστών που βρίσκονται στις ΗΠΑ πάνω από τρία χρόνια. Εκτιμά ότι εάν συνεχιστεί η μετανάστευση θα βοηθήσει να πληρωθεί και η Κοινωνική Ασφάλιση και η περίθαλψη και αυτό θα συμβεί, εάν μια ενδεχόμενη προεδρία Τραμπ δεν αρχίσει τις απελάσεις.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού καθώς φαίνεται, τα μηνύματα αυτά της προεκλογικής περιόδου, έρχονται για να αντιπαρατεθούν με την υποψηφιότητα Τράμπ. Κατά τα δημοσιεύματα, η μετανάστευση ήταν ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, διεύρυνε την παραγωγική ικανότητα και τιθάσευσε τον πληθωρισμό που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, εκατομμύρια Αμερικανοί εργαζόμενοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη δουλειά τους η αύξηση των μεταναστών στις ΗΠΑ. Για κάποιους ειδικούς όμως, οι ντόπιοι όχι μόνο δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά θα δουν την οικονομία τους να ανθίζει.

Διάγραμμα Goldman Sachs

 

 

 


Σχόλια