OI OYKΡΑΝΟΙ ΒΥΘΙΣΑΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟ.


Με χρήση μη Επανδρωμένων Σκαφών Επιφανείας USV που ξεκίνησαν από την Οδησσό, οι Ουκρανοί βύθισαν όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό ΥΠΑΜ την Ρωσική πυραυλακατο Ivanovets που ανήκε στο Ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας και περιπολούσε στα ανοικτά της Κριμαίας.

Η Ρωσία δεν έχει κάνει επίσημο σχόλιο και δεν έχει αναφέρει ζημιές σε πλοίο της, παρ΄ότι  ένα κανάλι στην πλατφόρμα Telegram, το κανάλι Rybar, το οποίο πρόσκειται στο Ρωσικό στρατό, έκανε λόγο για ζημιές σε ένα πλοίο. Το πλοίο έκανε θαλάσσια περιπολία κοντά στη λίμνη, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντρίι Ιούσοφ, εκπρόσωπος της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, αλλά το Πρακτορείο ανέφερε ότι η αυθεντικότητα εικόνων που κυκλοφορούν με ένα πλοίο να εκρήγνυται μέσα  σε μια πύρινη σφαίρα και το μέρος όπου έχουν τραβηχτεί δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χθες Τετάρτη βράδυ, η Ρωσία είχε ανακοινώσει πως κατέστρεψε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία είκοσι πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία. Θραύσματα έπεσαν στο έδαφος μιας στρατιωτικής μονάδας στη Λιουμπίμιβκα, κοντά στη Σεβαστούπολη, είχε ανακοινώσει το υπουργείο Άμυνας.


 

Σχόλια