ΠΩΣ Η ΙΝΔΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Υπουργός Εμπορίου Piyush Goyal: Οι αγρότες το πιθανότερο είναι να έχουν πολύ καλές συγκομιδές σιταριού. Δεν υπάρχουν σχέδια για εισαγωγές.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Η Ινδία απαγόρευσε τις εξαγωγές σιταριού το 2022 μετά τη μείωση της παραγωγής λόγω του καύσωνα, αλλά οι πωλήσεις στο εξωτερικό αυξήθηκαν καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οδήγησε τις παγκόσμιες τιμές σε υψηλά πολλών ετών. Η Ινδία δεν σχεδιάζει να εισάγει σιτάρι και οι αγρότες της θα έχουν συγκομιδή μιας σοδειάς που θα ενισχύσει τα αποθέματα του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού βασικών προϊόντων στον κόσμο, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου, αναφέρει η theprint. <<Οι εκθέσεις του εδάφους δείχνουν ότι η καλλιέργεια είναι αρκετά καλή και η φετινή παραγωγή αναμένεται με ένα ρεκόρ 114 εκατομμυρίων τόνων>>, είπε ο Piyush Goyal στους δημοσιογράφους. 

Η κυβέρνηση της χώρας έχει ήδη πουλήσει περίπου 6 εκατομμύρια μετρικούς τόνους σιταριού σε τοπικούς αγοραστές από τον Ιούνιο του 2023. Τα αποθέματα στις κρατικές αποθήκες είναι πιθανό να παραμείνουν πάνω από τον στόχο των 7,46 εκατομμυρίων μετρικών τόνων που καθορίστηκε για την 1η Απριλίου, όταν ξεκινά μια νέα περίοδος εμπορίας, δήλωσε κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος πρόσφατα. Τα αποθέματα σιταριού της χώρας στις κρατικές αποθήκες ανήλθαν σε 16,47 εκατομμύρια μετρικούς τόνους από την 1η Ιανουαρίου, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2017.

Η Ινδία θα συνεχίσει προς το παρόν με τους περιορισμούς των εξαγωγών σε σιτάρι, ρύζι και ζάχαρη. <<Δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε τόσο τα συμφέροντα των καταναλωτών όσο και των αγροτών>>, ανέφερε ο Piyush Goyal. 

Η Ινδία, δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ρυζιού στον κόσμο, απαγόρευσε πέρυσι τις υπερπόντιες αποστολές λευκού ρυζιού που δεν είναι μπασμάτι, ενώ οι αγρότες θα φυτέψουν περισσότερο καλαμπόκι φέτος.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ 
Mayank Bhardwaj και Shivangi Acharya
theprint.in

Σχόλια