ΟΥΓΓΑΡΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ


ΟΡΜΠΑΝ. Οι Σουηδικές αρχές διαδίδουν αδιάντροπα ψέματα για την Ουγγαρία.

Σήμερα 5 Φεβρουαρίου 2024, στην έκτακτη συνεδρίαση για την επικύρωση της συμφωνίας ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το Ουγγρικό κοινοβούλιο δεν μπόρεσε να την ψηφίσει λόγω έλλειψης απαρτίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Σάντορ Λέζακ. Οι βουλευτές του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στο Fidesz και οι σύμμαχοί τους, δεν παρευρέθησαν στη συνεδρίαση, γι’ αυτό δεν είναι δυνατή η ψηφοφορία για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία, αναφέρει η Σουηδική δημόσια υπηρεσία SVT.

51 από τους συνολικά 199 βουλευτές ήταν παρόντες στην αίθουσα ενώ ο κυβερνητικός συνασπισμός Fidesz και το Χριστιανοδημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, λέγοντας ότι περίμεναν μια συνάντηση μεταξύ του Όρμπαν και του Σουηδού Πρωθυπουργού Ουλφ Κρίστερσον.

Η Ουγγαρία παραμένει η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει επικυρώσει το αίτημα της Σουηδίας για ένταξη στη Συμμαχία. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν κάλεσε τον Σουηδό ομόλογο του Ουλφ Κρίστερσον στη Βουδαπέστη για να συζητήσουν το θέμα. Ο Όρμπαν είπε ότι η Ουγγρική κυβέρνηση υποστηρίζει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά οι βουλευτές δεν θέλουν να την επικυρώσουν, επειδή οι Σουηδικές αρχές διαδίδουν αδιάντροπα ψέματα για την Ουγγαρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη του Ουλφ Κρίστερσον, θα βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ του Ουγγρικού κοινοβουλίου και των Σουηδικών αρχών.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ 

The Hellenic Information Team 

 echedoros.blog

Σχόλια