Η ΙΤΑΛΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΛΑΘΡΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

900 εκατ. ευρώ την προσεχή πενταετία θα δώσει η Ιταλία στην Αλβανία για να στείλει παράνομους μετανάστες.

Η Ιταλική Βουλή με 155 ψήφους υπέρ, 115 κατά και 2 αποχές, πέρασε το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας Ιταλίας-Αλβανίαςγύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, παρά του ότι Ιταλοί βουλευτές μιλάνε για παραβίαση του Συντάγματος της χώρας. Τα προσχήματα για την Ευρωπαϊκή αυτή εξέλιξη όπως πχ η έλλειψη εργατικών-αγροτικών χεριών, που δεν δείχνει την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των πολιτών, θα εφαρμοστούν και στην Ελλάδα.

Η Ιταλική αντιπολίτευση προανήγγειλε καταγγελία στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ωστόσο, η επιχείρηση παραμένει σε αναμονή έως ότου το Αλβανικό κοινοβούλιο επικυρώσει τη συμφωνία.

<<Η συμφωνία Ιταλίας-Αλβανίας δεν παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο γιατί είναι εκτός αυτής>>, ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον.

Δεκαέξι και μισό εκατομμύρια το χρόνο, 80 εκατομμύρια σε πέντε χρόνια σιωπηρά ανανεώσιμα για άλλα πέντε. Και ένα εγγυητικό ταμείο 100 εκατομμυρίων (σύμφωνα με φήμες στον αλβανικό Τύπο) που θα καταβληθεί σε τρεχούμενο λογαριασμό για να καλύψει όλα τα έξοδα που θα αναλάβει η Αλβανία: Από τη χρήση τοπικών αστυνομικών δυνάμεων για εξωτερική ασφάλεια έως τα έξοδα υγείας, από τη μεταφορά έως οποιοδήποτε κόστος υγειονομικής περίθαλψης, έγραφε η Repubblica τις 8 Νοεμβρίου του 2023, η οποία συνεχίζει σήμερα: Είναι ένα τερατώδες ποσό, άνω των 900 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει δεσμεύσει η κυβέρνηση Μελόνι για τα επόμενα πέντε χρόνια για την τρελή ιδέα να στείλει στην Αλβανία μερικές δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που διασώθηκαν από ιταλικά στρατιωτικά πλοία σε διεθνή ύδατα, μακριά από δικές μας ακτές.

 

Σχόλια