ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.



Η κυβέρνηση του Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα πως κατά τη διάρκεια της νύχτας χτύπησε με πλήγματα ακριβείας, κρησφύγετα τρομοκρατών στο Ιράν, έπειτα από την ιρανική επιδρομή στην πακιστανική επικράτεια, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο παιδιά. Για την επιδρομή αυτή, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανέφερε πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας είχαν στο στόχαστρο την <<Ιρανική τρομοκρατική οργάνωση>> Τζάις αλ Αντλ, που κατά την Τεχεράνη έχει βάσεις στο Πακιστάν.
Όπως είπε, τα κρησφύγετα που στοχοποιήθηκαν στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν από τον Απελευθερωτικό Στρατό του Μπαλουχιστάν (BLA) και το Απελευθερωτικό Μέτωπο του Μπαλουχιστάν (BLF), που αγωνίζονται για μεγαλύτερη περιφερειακή αυτονομία.

Τουλάχιστον τρεις γυναίκες και τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν σε ένα από τα πυραυλικά πλήγματα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων YJC. Κανένα από τα θύματα δεν είχε ιρανική υπηκοότητα ανέφερε αξιωματούχος όπως μετέδωσε το CNN, ενώ πολλές εκρήξεις ακούστηκαν σε διάφορους τομείς γύρω από την κοινότητα Σαραβάν, διευκρίνισε το επίσημο Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επικαλούμενο πηγή του στην αυτοδιοίκηση της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, όπου οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι αντιμέτωπες με αυτονομιστική εξέγερση για δεκαετίες. 

Το πρακτορείο ειδήσεων MEHR μετέδωσε ότι έγιναν πλήγματα με πυραύλους και drones, κάνοντας λόγο για πολλούς τραυματίες. 

Το Ισλαμαμπάντ απέσυρε τον πρεσβευτή του από την Τεχεράνη και αποφάσισε να εμποδίσει την επιστροφή του Ιρανού πρεσβευτή, ο οποίος βρίσκεται στην πατρίδα του αυτό το διάστημα.

Σχόλια