ANTI ΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚ ΛΟΥΚΟΥΜ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΤΟΝ ΤΕΡΙΜ

 

Εδώ και μερικούς μήνες η Τουρκία συγκλονίζεται από ένα σκάνδαλο, το Fatih Terim Fund. Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο οικονομικής απάτης. Μιά <<πυραμίδα>>, με πρωταγωνίστρια τη διευθύντρια καταστήματος μιας τράπεζας δίπλα στο γήπεδο της Γαλατασαράι. Ποδοσφαιριστές και επιχειρηματίες  με <<συμβουλές>> του νέου προπονητή του Παναθηναϊκού, έχουν πέσει θύματα, αφού παρέδωσαν πολλά εκατομμύρια δολάρια σε τσάντες χωρίς απόδειξη παραλαβής στην εν λόγω τραπεζίτισσα.

Τα χρήματα κάνανε φτερά, έχουν ήδη συλληφθεί επτά άτομα και οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Η κυρία για την οποία ο Φατίχ Τερίμ δήλωνε ότι είναι <<σαν κόρη μου>> δικάζεται, με την προβλεπόμενη ποινή να φτάνει μέχρι και 226 έτη φυλάκισης. Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το όνομα του Terim ακόμα δεν περιλαμβάνεται στον φάκελο της υπόθεσης. 

Ο Τούρκος προπονητής έχει πολλές φορές φωτογραφηθεί να κάνει το σήμα των Γκρίζων Λύκων, να φτύνει στο πρόσωπο τον διαιτητή, να τον βρίζει και να ακούγεται ακόμη και σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση να απειλεί διαιτητή στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα, όπως αναφέρει το a8inea.com. Σε άλλες περιπτώσεις κλοτσάει παίκτες, γρονθοκοπεί αντίπαλό του, έχει δεχθεί κόκκινη κάρτα αλλά αρνείται να αποχωρήσει από το γήπεδο και προκαλεί τις κερκίδες πριν απομακρυνθεί βίαια από την αστυνομία, βρίζει παιδιά, εισβάλλει σε νυχτερινά κέντρα, σπάει το κεφάλι ενός άνδρα που έστειλε λουλούδια σε μια ηθοποιό που του άρεσε, τα βάζει με αστυνομικό και του ρίχνει κουτουλιά και άλλα πολλά. Στα τουρκικά ΜΜΕ γράφτηκε και ειπώθηκε πολλές φορές ότι τον προστάτευαν και τον έσωζαν <<ευνοούμενοι φίλοι>> και <<κρυφά χέρια>>. Κάθε φορά, ακόμα και στις τιμωρίες που του επιβλήθηκαν, έπεφτε στα μαλακά. Και ο ίδιος δήλωνε στις συνεντεύξεις του: Τίποτα δεν θα μου συμβεί. Έχω μπάρμπα στην Κορώνη.

Ο Τερίμ είναι ο κολλητός του Mehmet Ağar, του βαθύτερου και πιο σκοτεινού <<πρίγκιπα>> του τουρκικού κράτους, ο οποίος φυλακίστηκε με την κατηγορία της <<ηγεσίας εγκληματικής οργάνωσης>>.

Αυτόν τον προπονητή λοιπόν έφερε ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Να σημειωθεί ότι όταν ζορίζεται, δημιουργεί εντάσεις με τη διοίκηση και παραιτείται.

Η εφημερίδα Cumhuriyet σε άρθρο της αναφέρει ότι μέσα στον Δεκέμβριο, οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Τερίμ άρχισαν να εξετάζονται. Λίγοι πιστεύουν ότι κάτι μπορεί να βγεί. Αυτό πάντως που δημοσιεύτηκε είναι ότι ο Ağar τον συμβούλεψε να <<την κάνει>> από την Τουρκία για λίγο καιρό μέχρι να στρώσει το πράγμα, δηλαδή να καλυφθεί η υπόθεση.

Τα άλλα περί Ελληνοτουρκικής φιλίας είναι νάχαμε να λέγαμε.

Σχόλια