ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΟΥΘΙ


Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, ότι η Ελλάδα θα στείλει πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα στον σχηματισμό που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, λόγω των συνεχών απειλών των Χούθι της Υεμένης, υπό την ονομασία «Φύλακας της Ευημερίας». Όπως δήλωσε ο ίδιος, η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε Διεθνή πρωτοβουλία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. 

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα τον σχηματισμό στην Ερυθρά Θάλασσα συμμαχίας χωρών για την αντιμετώπιση των επανειλημμένων επιθέσεων των σιϊτών ανταρτών Χούθι της Υεμένης εναντίον πλοίων. Το Ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται σε επαφές με αξιωματούχους της ΕΕ και των ΗΠΑ, ενώ ήδη υπάρχουν πολεμικά πλοία που κάνουν περιπολίες στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, για την ομαλή διέλευση των πλοίων.

Εκτός από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, συμμετέχουν η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Ισπανία, το Μπαχρέιν, ο Καναδάς,και οι Σεϊχέλες.

Η Ερυθρά Θάλασσα συνδέει τη Μεσόγειο με τον Ινδικό Ωκεανό, δηλαδή την Ευρώπη με την Ασία. Περίπου 20.000 πλοία διέρχονται κάθε χρόνο από τη Διώρυγα του Σουέζ, σημείο εισόδου και εξόδου για τα σκάφη που περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ, 

AFP

ertnews


Σχόλια