ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ Ο ΚΙΜ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ;

 
 

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν. ΚΟΡΕΑΣ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας από το 2011 και αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, ζήτησε από τη χώρα του επιτάχυνση των πολεμικών προετοιμασιών, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος πυρηνικών όπλων. Όπως εξήγησε, <<υπάρχει σοβαρή πολιτική και στρατιωτική κατάσταση που προκαλείται από τους πολεμικούς ελιγμούς των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους>>, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, ενώ το το Βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων ACTC μετέδωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας της κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Κορέας, ο Κιμ διέταξε τον Λαϊκό Στρατό, τη βιομηχανία πυρομαχικών, τους τομείς των πυρηνικών όπλων και της πολιτικής άμυνας να επιταχύνουν τις πολεμικές προετοιμασίες, επικαλούμενος το <<ακραίο σημείο>> στο οποίο έχει φτάσει η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο, αλλά και τους <<πρωτοφανείς συγκρουσιακούς ελιγμούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις υποτελείς δυνάμεις τους>>.

Τον τελευταίο καιρό η Βόρεια Κορέα ενισχύει τις σχέσεις με τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Πιονγκγιάνγκ για προμήθειες στρατιωτικού εξοπλισμού στη Μόσχα για να τον χρησιμοποιήσει στον πόλεμό της με την Ουκρανία, ενώ η Ρωσία παρέχει τεχνική υποστήριξη για να βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα να επεκτείνει τις στρατιωτικές δυνατότητές της.

Σήμερα ο πρόεδρος της Ν. Κορέας Γιουν Σουκ Γεολ, επισκέφθηκε στρατιωτική μονάδα στην πρώτη γραμμή, για να επιθεωρήσει τις αμυντικές θέσεις της και ζήτησε να υπάρξουν άμεσα αντίποινα σε περίπτωση πρόκλησης από τη Βόρεια Κορέα. Σας καλώ είπε, να συντρίψετε αμέσως και αποφασιστικά επιτόπου τη θέληση του εχθρού για προβοκάτσια.

Σχόλια