ΚΥΠΡΟΣ. ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ

Επ. Αμμοχώστου: Χειροπέδες σε αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στη Δημοκρατία
Διαβάστε περισσότερα στο Famagusta.News https://famagusta.news/local/ep-ammochostou-cheiropedes-se-allodapous-pou-diemenan-paranoma-sti-dimokratia


ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΒΙΖΑ

Στοχευμένη επιχείρηση με συμμετοχή της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και της Υποδιεύθυνσης Επιτήρησης της Πράσινης Γραμμής για την Αντιμετώπιση των Μεταναστευτικών Ροών, πραγματοποιήθηκε στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου. 

Ο συντονισμός των αρμοδίων υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντόπισε 17 αλλοδαπούς οι οποίοι βρισκόταν παράνομα στην χώρα.

Άμεσα κινήθηκαν οι Αρχές και ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες για τον άμεσο επαναπατρισμό των παράνομα εισελθόντων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Υποδιεύθυνσης Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικής Ευθύνης της Κυπριακής Αστυνομίας, οι εξετάσεις διαμενόντων στην Δημοκρατία συνεχίζεται.

Η Κύπρος δέχεται τον τελευταίο καιρό δυσανάλογες πιέσεις μετανάστευσης σε σχέση με το μέγεθος, τους πόρους και τον πληθυσμό της, ανέφερε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου και πρόσθεσε: <<Το ποσοστό των αιτητών και δικαιούχων καθεστώτος διεθνούς προστασίας στην Κύπρο υπερβαίνει το 6% του πληθυσμού της χώρας, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο σε σύγκριση με περίπου 1% που αντιστοιχεί σε άλλες χώρες πρώτης γραμμής και ακόμη πιο χαμηλό για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ>>.

Η πλειοψηφία των παράτυπων μεταναστών που διασχίζουν την πράσινη γραμμή χρησιμοποιούν τη λεγόμενη <<φοιτητική βίζα>>, τόνισε ο κ. Ιωάννου και σημείωσε ότι η <<φοιτητική βίζα>> για το έτος 2023 έχει ξεπεράσει το 70%. Είπε επίσης ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί τις μεταναστευτικές ροές, διευκολύνοντας την άφιξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Κύπρο. Οι διαδρομές έχουν εντοπιστεί. Χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για να πετάξουν προς τα κατεχόμενα, μετά από εγγραφή τους σε κολέγια και από εκεί διασχίζουν την Πράσινη Γραμμή και περνούν στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία. Η πλειοψηφία των μεταναστών που ακολουθούν αυτή τη διαδρομή έχει κυρίως αφετηρία χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

 

Συντονισμένη επιχείρηση στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου για πάταξη της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Διαβάστε περισσότερα στο Famagusta.News https://famagusta.news/local/ep-ammochostou-cheiropedes-se-allodapous-pou-diemenan-paranoma-sti-dimokratia

Σχόλια