ΤΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ


ΟΙ ΗΠΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Το Πεντάγωνο ενισχύει το Ισραήλ με είδη οπλισμού που περιλαμβάνουν κατευθυνόμενους πυραύλους με λέιζερ για τα πυροβόλα των ελικοπτέρων Apache, βλήματα των 155 χιλιοστών, συσκευές νυχτερινής όρασης, πυρομαχικά bunker-buster (καταστροφείς καταφυγίων) και νέα στρατιωτικά οχήματα. 

Το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, αναφέρει ότι το Πεντάγωνο διεκπεραιώνει αιτήματα του Ισραήλ.Τα είδη οπλισμού σημειώνονται σε έγγραφο που χρονολογείται στα τέλη Οκτωβρίου. <<Τα όπλα αποστέλλονται ήδη ή το υπουργείο Άμυνας εργάζεται για να τα διαθέσει από αποθέματα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Από τα τέλη Οκτωβρίου, παραδόθηκαν 36.000 φυσίγγια πυρομαχικών για πυροβόλα 30 χιλιοστών, 1.800 από τα ζητούμενα πυρομαχικά bunker-buster M141 και τουλάχιστον 3.500 συσκευές νυχτερινής όρασης>>.

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι εκπρόσωπος του Πενταγώνου αρνήθηκε να συζητήσει λεπτομέρειες. Ανακοίνωσε όμως ότι αξιοποιεί πολλούς τρόπους, από τα εσωτερικά αποθέματα έως τα δίκτυα της αμερικανικής βιομηχανίας, για να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ έχει τα μέσα να αμυνθεί. 

Στην πλευρά του μετώπου, Ισραηλινά στρατεύματα εισήλθαν στο νοσοκομείο Σίφα της Γάζας ως μέρος μιας <<ακριβούς και στοχευμένης επιχείρησης>> κατά της Χαμάς. Η επιχείρηση στο νοσοκομείο δεν θα σηματοδοτήσει το τέλος των επιχειρήσεων κατά της Χαμάς, δήλωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης. Ο Eylon Levy είπε στο Bloomberg Radio σε συνέντευξή του την Τετάρτη ότι ισραηλινά στρατεύματα εισήλθαν στο νοσοκομείο Σίφα και άρχισαν να παρέχουν ιατρική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων θερμοκοιτίδων για δεκάδες πρόωρα μωρά που χρειάζονται επείγουσα φροντίδα.

Στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας υπάρχει αυτή την ώρα μόνο ένα νοσοκομείο που λειτουργεί, λόγω των συγκρούσεων, αλλά και της έλλειψης καυσίμων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ. Πρόκειται για το νοσοκομείο Αλ Άχλι στην πόλη της Γάζας, αλλά η λειτουργία γίνεται στο ελάχιστο των δυνατοτήτων του, επεσήμανε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων Ocha. Όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα έχουν σταματήσει να λειτουργούν λόγω της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος, ιατρικών εφοδίων, οξυγόνου, νερού και τροφίμων. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο υπάρχουν 500 νοσηλευόμενοι.


 

Σχόλια